×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Витамини и минералиВ един идеален свят хората щяха да си набавят всички необходими нутриенти само от храните, които ядат. За съжаление, в днешно време повечето от нас дори не се доближават до препоръчителните дневни количества витамини и минерали, необходими за здравословен живот. Това се случва най-вече заради големия дял преработени храни, които изместват пресните плодове и зеленчуци от дневното меню.

Друг е въпросът, че става все по-трудно да се разчита дори на прясната храна, тъй като голяма част от предлаганата по магазините не е отглеждана в естествените си условия. Основният проблем са замърсените и неособено богати на нужните вещества почви, както и различни промишлени процеси, свързани с повишаването на трайността и получаването на добър търговски вид на плодовете и зеленчуците. Не бива да се пренебрегва и сравнително дългия период от откъсването им до появата им на трапезата – в средния случай става въпрос за поне няколко дни.

Допълнителният прием на витамини и минерали е лесен начин за подсилване на имунитета, увеличаване на енергията и подобряване общото здраве на организма. Как обаче да разберем на кои от тях да имаме доверие? И как да бъдем сигурни, че избираме такива с наистина високо качество? Точно за това ще стане дума в редовете по-долу.

Решението на кои точно добавки да се спрем и в какви количества да ги приемаме, зависи от много фактори. Има редица справочници, в които са посочени необходимите дневни дози от всички витамини и минерали, съобразени с възраст, пол и редица други обстоятелства – възраст, нива на стрес, начин на живот, околна среда, начин на хранене и редица други.

Възраст. Начинът по който тялото преработва хранителните вещества зависи в голяма степен от възрастта - с годините, се променят и нуждите на организма.Това зависи в най-голяма степен от някои хормонални промени, както и от промените в начина на живот, свързани с остаряването.

Начин на хранене. Типовете храни които човек консумира също играят значителна роля  в избора на добавки и тяхното количество. Именно затова, ситуацията е далеч по-сложна от простото следване на усреднените дневни нужди, посочени в справочниците.Някои от храните и напитките, които човек консумира, имат свойството да намаляват или напълно да блокират абсорбцията на редица витамини. Така например, хората които редовно  консумират кафе или чай, имат нужда от повече желязо. И още един любопитен пример – дори да приемаме достатъчни количества витамин D, те няма да бъдат усвоени от организма, ако нивата на минерала магнезий са ниски.

Общо здравословно състояние. Здравето на храносмилателния тракт, както и някои медицински състояния оказват влияние на начина по който тялото абсорбира витамините. Има и редица случаи на нарушено здраве, при които приемът на дадени добавки не е препоръчителен. При опити за зачеване и бременност пък, тялото на жената се нуждае от значително по-големи количества от определени витамини и минерали. При здравословни проблеми, прием на лекарства или бременност, консултацията с лекар преди употреба на каквито и да било добавки е задължителна.

Начин на живот. При редовна консумация на алкохол и цигари, както и при постоянно излагане на влиянието на различни токсини и замърсители, човешкият организъм среща проблеми с усвояването на редица полезни хранителни вещества. Първото нещо, което трябва да се направи в такива случаи, е да се наблегне на антиоксидантите. Наличието на постоянен стрес също е определящо за абсорбирането на редица вещества. В такива ситуации, задължителен е приемът на по-големи количества магнезий.

Фамилна история и обременености. Проследяването на някои фамилни заболявания може да бъде от голямо значение за предотвратяване на потенциални здравословни усложнения. Все повече специалисти препоръчват при избора на хранителни добавки да бъде взиман под сериозно внимание и този фактор.Запознаването с историята на заболяванията в рода ни може да е от голяма полза за опазването на здравето и свързаните с това хранителни навици.

За да определим от кои точно витамини и минерали имаме нужда, добре е да изпробваме няколко стила на хранене в рамките на поне 2 седмици.Точните предписания обаче няма как да бъдат достигнати без помощта на специалист, който най-добре знае кои елементи се съдържат в консумираните от нас храни. Затова е най-уместно да се консултираме именно с такъв специалист, който ще вземе под внимание факторите, посочени по-горе – по този начин ще избегнем излишен или неподходящ прием на добавки. Когато решението е взето, можем да се възползваме от съветите по-долу за да изберем наистина качествени продукти.

Основни маркери за качество. Когато избираме хранителни добавки за ежедневен прием, е важно да сме сигурни че ще получим точно онова, което очакваме – нито повече, нито по-малко. Качеството на съставките е от особено значение, както и техния произход, и начина им на производство. Ето някои неща за които да следим, купувайки си хранителна добавка.

 

Какво да търсим на опаковката

-Сертификати

Всеки може да си измисли някакъв печат и сертификат, но важното в случая те да бъдат издадени от независими институции с утвърдено име в съответната област.Такива са например consumerLab.com, NSF International, U.S. Pharmacopeia, ISURA и др. Наличието на сертификат трябва най-малкото да доказва, че продуктът е тестван за качество и за чистота на състава и от независими страни.

 -Максимална яснота и прозрачност при етикирането

На етикетите на хранителните добавки трябва да са изписани абсолютно всички съставки – активни и неактивни. Продуктите на производители, които нямат детайлно описание на съставките на етикетите си, са силно непрепоръчителни.

 -Чистота на състава и степен на абсорбция

Нискокачествените добавки имат един основен недостатък – не се абсорбират добре от организма.Тези от по-висок клас са преминали през минимална преработка и са изчистени в максимална степен от промишлени добавки, подобрители, оцветители и консерванти. Друго на което трябва да бъде обърнато внимание е информацията за бионаличност на продуктите.Тя е доказателство, че дадена съставка или продукт се абсорбира успешно от човешкото тяло и действа в най-голяма степен по предназначението си.

-Цена и  име на  производителя

Спирайте се само на продукти от компании с утвърдено име, гарантиращи че получавате най-доброто качество.Често в такива случаи цената е по-висока, но обикновено разликата си струва.

-Отзиви и мнения

Проверявайте отзивите от клиенти в мрежата – техните мнения със сигурност очертават основните тенденции. За по-детайлен и задълбочен анализ е препоръчително да се обърнем и към специалист.

Revita Ви препоръчва серия Мултивитамини Алайв - богат набор витамини и минерали, и над 100 натурални съставки в 1 таблетка! Изберете най-подходящите за вас, според възрастта и пола тук: АЛАЙВ!



Избор на най-полезните хранителни вещества

Според последни изследвания, дневното меню на средния човек в развитите държави включва около 60% преработени храни. Това е знак, че в общия случай, при липса на някакви допълнителни оплаквания от здравословен характер, задължителните хранителни добавки за днешния човек са тези, които включват основни витамини – A, B, C, D, Е  и К, както и минералите магнезий, калций, калий и редица други основни нутриенти.

 

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.