Search
Филтрирай по...

Витамин Е намалява холестерола

Витамин Е намалява холестеролаСърдечно-съдовите болести са често срещани у нас. Обикновено не се замисляме, докато не стане прекалено късно. За съжаление България е една от страните с изключително висок процент на инсулти и инфаркти. Високият холестерол и високото кръвно налягане също не са за пренебрегване. Добрата новина е, че проучване направено в Малайзия показва, че Витамин Е може да се справи с проблеми като високия холестерол. Резултатите сочат, че при хората, които приемат така важния витамин холестеролът се нормализира. “Понижаването на холестерола до нормални нива при хора с подобен проблем може да се постигне, ако приемат достатъчно количества Витамин Е в продължение на 4 месеца”, обяснява проф. Ки Ян от Медицинския университет в Куала Лумпур (Малайзия).
Витамин Е е мощен антиоксидант и има много приложения. Той укрепва клетъчните мембрани и съединителната тъкан, помага за формирането на червените кръвни телца и допринася за нормалното кръвосъсирване. Въпреки че храните като пшеничен зародиш, растително масло, ядки и семена, съдържат витамин Е, те не са достатъчни за набавяне на необходимото му количество. Ето защо е препоръчително приемането на Витамин Е под формата на хранителни добавки. Доказано е, че Витамин Е помага за по-доброто зрение, красивата коса, облекчаване на ПМС, както и мускулни болки.
Проф. Ян и колегите му изследвали 32 души с висок холестерол. Доброволците били разделени на две групи като първата получавала допълнително Витамин Е, а втората – плацебо. 4 месеца по-късно учените установили, че при хората от първата група нивото на холестерол се нормализирало. При втората група такива промени не били отчетени.

Ревита Ви препоръчва

Чесън (луковица), 580 mg

Живовляк (семе), 610 mg

Гарлицин, 350 mg

Здраво сърце, 600 mg

Здраво сърце плюс, 1 000 mg

Ситринол, 150 mg

Алое вера (лист), 550 mg

Рейши, 190 mg

Шийтаке & Майтаке, 400 mg

Смирна (смола), 550 mg

Чесън & магданоз, 545 mg

Сминдух (семена), 610 mg

Крил масло, 500 mg

МЕГА – ДХК, 1 000 mg

Хром, 200 mcg

Глюкоманан/ Картофена палма (корен), 665 mg

Юка (стебло), 490 mg

Женшен бразилски/ Сума (корен), 500 mg

Люцерна (лист), 405 mg

Фо-Ти (корен), 610 mg

Хлорела (микроводорасли), 410 mg

Ленено масло, 1 300 mg 57% АЛК

Ленено масло, 474 ml

Ленено масло, 474 ml Супер лигнан

GTF хром, 200 mcg

Ресвератрол, 325 mg

Лецитин, 1 200 mg

Инозитол, 500 mg (Витамин В8)

Холин & Инозитол (Витамин В4 & Витамин В8)

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top