Search
Филтрирай по...

Витамин C помага на венците

Витамин C помага на венцитеМного хора се страхуват да отидат на зъболекар и чакат болката да стане нетърпима, за да си запишат час. Проблемите с кариесите, пулпитите и венците обаче са сериозни. За съжаление в България няма точна статистика колко хора страдат от заболявания на зъбите, но със сигурност процентът е висок. Факт е, че болестите на венците са свързани с проблеми със сърцето и дори на мозъка. Ето защо трябва да обърнем серозно внимание на устната си хигиена. Вече има доказателства, че мощните антиоксиданти като Витамин С могат да се окажат от решаващо значение за здравето на венците и зъбите ни.

Защо боли? Пародонтитите или заболяванията на венците са възпаления или инфекции на тъканта около зъбите. В много случаи пациентите се оплакват от подуване, болка, зачервяване, но понякога търсят консултация със специалист, когато вече е късно.

Помощ от Витамин С. Проучване, проведено наскоро показва, че хората, които са с по-ниски нива на Витамин С в кръвта са по-склонни да развият пародонтит, докато тези, които консумират храни, богати на полезния антиоксидант никога не са се оплаквали от неприятното заболяване. В изследването са участвали  над 12 000 души на различна възраст. Те били разделени на две групи. Първата приемала ежедневно допълнителни количества витамин  С, докато втората била лишена от него. Учените са категорични, че най-добрият начин предпазване на устната кухина е директния прием на по-големи количества Витамин С.

Ревита Ви препоръчва

Витамин С – Алайв, 500 mg

Витамин С & биофлавони, 500 mg

Витамин С & шипка, 500 mg

Vit C Release, 500 mg

Витамин С – минерален произход, 500 mg

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top