×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Огромен брой изследвания доказват, че дефицитът на витамин D е много често срещано явление (при поне 50% от общото население и при 80% от децата). Допълнителният прием на витамин D може да бъде най-добрата стратегия за подобряване на здравето, облекчаване на определено заболяване и удължаване на живота. Витамин D може да бъде и ценна помощ за намаляване на риска от инфекция на горния респираторен тракт, в това число и инфекция на ушите.

Важността на витамин D по отношение на регулацията на имунните клетки постига високо признание през последното десетилетие с откриването на витамин D рецептори в белите кръвни телца и ключовите витамин D метаболитни ензими, изпращани от имунните клетки. Констатирано е, че витамин D води до многобрoйни имуноподсилващи ефекти, включващи:

  • Подобрява способността на имунните клетки за изчистване от вируси и бактерии.

  • Модулира имунната система чрез дирекстни ефекти върху активността на Т клетките.

  • Предпазва от развитие на автоимунни разстройства.

  • Понижава честотата на заболявания от вирусна инфекция на горните респираторни пътища.


При изследване, включващо 116 произволно подбрани деца с неколкократно прекаранa ушна инфекция (остър отит), е костатирано, че допълнителен прием на витамин D3 за период от 4 месеца значително намалява риска от остър отит с около 50%. При групата, приемала витамин D3, 28 от 58 деца са развили ушна инфекция, в сравнение с 38 от 58 деца, които са приемали плацебо.

Авторите заключават, че дефицитът на витамин D е често срещано явление при деца с повтаряща се ушна инфекция и ниски нива на витамин D се асоцират с повишаване на случаите от развитие на ушна инфекция.

Тези резултати доказват важността на адекватен прием на витамин D за предпазване от инфекция на горните респираторни пътища.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Продуктът беше успешно добавен в любими.