Search
Филтрирай по...

Витамин D пази от диабет

Витамин D пази от диабет Много хора, които имат болен от диабет роднина, се притесняват, че рано или късно ще развият коварната болест. За съжаление статистиката сочи, че тя в една или друга степен е наследствена. Проучване, публикувано наскоро показва, че има решение за този проблем. “Слънчевият” витамин D намалява опасността от развиване на диабет. “Това изследване дава големи надежди на хиляди, милиони хора по света. Лечението с витамин D е лесно и много ефективно”, казва проф. Анастейша Питс, ръководител на проучването и началник на медицинския център “Тифтс” в Бостън (САЩ). Тя представила резултатите от изследването по време на годишната среща на Американската диабетна асоциация.
Изследователи подложили на тестове над 2000 души, при които опасността да развият диабет била огромна. Всички те били с високи нива на кръвната захар. Доброволците трябвало да приемат витамин D в продължение на 6 месеца, 1, 2 и 3 години. След всеки период, хората били подлагани на кръвни и физически тестове. Оказало се, че след 6 месеца рискът от развитие на диабет намалява с 8%. “До края на проучването – след 3 години опасността от болестта беше паднала с 30%”,  казва проф. Питс. “При някои от доброволците подобрението беше с 38%.” Учените вземали кръвни проби и на случаен принцип през 3-те години, докато траело проучването. Така те можели да определят и различните нива на витамин D. “Взехме предвид и другите фактори, които повишават опасността от развитие на захарна болест – телесно тегло, физическа активност, наследствена обремененост”, обяснява изследователката.
Подобно проучване било направено и в Торонто (Канада), където 500 доброволци, предпазположени към диабет трябвало да вземат по-големи колечиства от “слънчевия  витамин”. Резилтатите се потвърдили. Учените смятат, че витамин D помага за регулирането на нивото на инсулина и по този начин за предпазване от диабет.

Ревита Ви препоръчва

Блад шугар, 378 mg

Канела, 400mg

Алфа-липоева киселина, 360 mg;

Хром, 200 mcg;

GTF Хром, 200 mcg

Витамин С – АЛАЙВ, 500 mg

Витамин С – Биофлавони, 500 mg

Витамин С § шипка, 500 mg

Витамин С – минерален произход, 500 mg

Гимнема, 310 mg

Алое Вера (сок от цели листа), 1000 ml

Корейски женшен (корен), 560 mg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top