Search
Филтрирай по...

Влияят ли емоциите на здравето?

Влияят ли емоциите на здравето?Щастливи, тъжни, уморени или в еуфория… Хората постоянно се колебаят между различни емоции. Влияят ли те обаче върху здравословното ни състояние и как може да ги контролираме? Ще ви дадем отговор на няколко въпроса, които със сигурност много от вас са си задавали.
Вече има редица проучвания, според които се установява ясна връзка между емоционалното и физическо състояние на човек. Резултатите сочат, че хората, които са в депресия или под стрес страдат и от сърдечно-съдови или стомашни проблеми. Все още няма конкретни доказателства по какъв начин психиката се отразява върху органите. Факт обаче е, че колкото по-тъжни се чувствате, толкова по-зле ще сте и физически. Има ли начин да излезете от този омагьосан кръг? Отговорът със сигурност е “Да”.
Добре е да знаете, че дефицитът на витамините от групата В може да доведе до умора, депресия и липсата на жизненост. Тези витамини са свързани с много биохимични процеси в организма. Те помагат за разграждането на мазнините и протеините, което от своя страна е в основата на правилното функциониране на нервната система, включително и мозъка. Ето защо ежедневният прием на Витамин В-комплекс може да подобри настроението и оттам да спомогне за цялостното възстановяване на организма на човек.
Някои хранителни добавки също могат да помогнат за възвръщане на емоционалния баланс на човек. На първо място, ако се чувствате депресирани и под стрес променете начина си на хранене. Винаги закусвайте сутрин. Приемайте повече протеини, плодове и зеленчуци. Задължително пийте по два литра вода на ден. Ако това не помогне може да приемате таблетка жълт кантарион. Той е естествено природно средство за подобряване на настроението. Съдържа много вещества, които въздействат на мозъчната обмяна на веществата. Това води до дългосрочно чувство на радост и общата душевна кондиция. Вече има категорични доказателства, че той се справя успешно с депресии. Растението въздейства позитивно върху мозъчната обмяна и стимулира производството на повишаващи настроението хормони. От друга страна жълтият кантарион бори и психосоматичните заболявания. Билката успокоява нервите и отпуска.
Маточината също като жълтия кантарион е сред билките, които подобряват настроението и успокояват. Тя подкрепя функцията на централната нервна система. По този начин помага за преодоляване на нервното напрежение и нормализира съня. Маточината се използва за лечение на депресии и безпокойства. Стресът и напрежението могат да се подтиснат и с валериан. Тази билка е сред най-често използваните в традиционната медицина средства. Тя също има успокояващо действие върху нервната система. Използва се при безсъние, тревожност, невропсихична преумора, високо кръвно налягане, възпаление на червата, менструални и мускулни спазми, остра и хронична болка.
Специалистите са категорични, че веднъж изчезнало нервното напрежение може да доведе до премахване на много от физичните симптоми. Лечението на стреса обаче е дълъг процес, който изисква време и търпение.

Ревита Ви препоръчва
Алайв мултивитамин, 1g
Жълт кантарион, 420 mg
Валериана, 525 mg
Валериана (корен), 530 mg
Маточина (лист), 490 mg
Спокойна нощ, 440 mg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top