Search
Филтрирай по...

Внимание! Техниката атакува!

Внимание! Техниката атакува!Представете си да живеете без телевизор, мобилен телефон или компютър… Ще ви липсват ли или ще се справите и без тях? Факт е, че с всяка изминала година животът ни е все по-зависим от различните технически устройства. Знаете ли обаче, че някои от тези джаджи могат да навредят сериозно на здравето ви и да са дори смъртоносни. Не позволявайте на дигиталната ера да ви разболее. Ето до какво може да доведе прекаляването с техниката.

Болки в мускулите
По телевизията постоянно съблазняват с нови и нови неограничени телефонни планове. Вече може да говорите 3000 минути безплатно с баба си и да изпратите поне 200 текстови съобщение на гаджето си. Без съмнение тези предложения са много добри от финансова гледна точки. За съжаление обаче често те предизвикват болки и страдания. Докато пишат съобщения или говорят по телефона повечето хора несъзнателно се прегърбват, изтягат врат и свиват рамене. Ако го правите постоянно, ще започнат болки в мускулите на врата и дори целия торс. В случай че прекалявате с писането на съобщения, без да осъзнавате ще напрегнете ръцете си. Специалистите съветват да не говорите повече от 10 минути и да не пишете над 2 съобщения дневно. Важно е постоянно да правите упражнения като накланяте главата си напред, назад, нагоре и надолу. Повторете го поне 10 пъти сутрин и вечер.

Загуба на слух
IPod наркомани, внимавайте! Шум по-силен от 85 децибела може трайно да увреди слуха ви. Често хората увеличават докрай музиката, която слушат, за да се преборят с шума от обществения транспорт или шумно колеги. Това обаче може да се окаже наистина опасно. Важно е да слушате IPod или MP3 плеяра си под 70% от цялата му мощност. Не ги използвайте повече от 1 час дневно, защото това може да доведе до трайни последствия.

Пътнотранспортни произшествия
Колкото и удобни да са GPS устройствата, може да се окаже, че те са изключително опасни. Статистиката сочи, че много шофьори се заглеждат в екрана на GPS-а и изпускат контрол на автомобила си. Най-добре предварително програмирайте устройството като му зададете координати и така ще се запознаете с маршрута още преди да сте се качили в колата.

Опасни лъчение
Все още много се говори дали мобилните телефони са опасни или не, но повечето здравни организации са се обединили около мнението, че трябва да ограничите тяхното ползване. Има проучвания, които сочат, че дългото използване на мобилен телефон увеличава риска от рак на мозъка. За предпочитане е да включите слушалките, докато говорите. Дръжте GSM-а в чантата си, а не в близост до тялото.

Схванати ръце
Ако работите по цял ден пред компютъра и цъкате с мишката, сигурно сте усетили неприятната болка в китката. Тя може да е моментна, но може и да продължи с дни. Понякога започва от лакътя и стига до пръстите. Най-доброто решение е да си купите ергономична клавиатура и да ограничите натискането на компютърната мишка, колкото се може повече. Задължително правете упражнения с китките като ги въртите в едната и в другата посока.

За енергия, здраве и добро настроение Ревита Ви препоръчва

Алайв мултивитамин, 1g

Срещу болки в мускулите и ставите Ревита Ви препоръчва

Витамин С – Алайв, 500 mg

Витамин С – биофлавони, 500 mg

Витамин С § шипка, 500 mg

Витамин С – минерален произход, 500 mg

Vit C Release, 500 mg

МЕГА – ДХК, 1 000 mg

Крил масло, 500 mg

Ленено масло, 1300 mg 57% АЛК

Ленено масло, 1000 mg 57% АЛК

Ленено масло, 474 ml

Ленено масло, 474 ml супер лигнан

Ленена пудра, 454 mg

За по-добра концентрация Ревита Ви препоръчва

Сибирски женшен (корен), 410 mg

Корейски женшен, 560 mg

Женшен бразилски/ Сума (корен), 500 mg

Алайв мултивитамин, 1g

Vit C Release, 500 mg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top