Search
Филтрирай по...

Водка и бира срещу артрит

Французите отдавна са приели, че виното е полезно за здравето. Шотландците пък не се отказват от уискито. У нас ракията е на почит. Няма нищо лошо да изпиете по чашка или две, защото английски учени доказаха, че алкохолът намалява риска от появата на ревматоиден артрит.
Ревматоидният артрит е заболяване на съединителната тъкан на опорно-двигателния апарат на човек. При него имунната система се активира и имунни клетки преминават в ставите, лимфната тъкан и кожата. Натрупаните в ставите клетки и образуваните антитела предизвикват разрушаване на ставния хрущял и съседната костна тъкан. Заболяването протича с постоянни болки, скованост, умора и с течение на времето човек започва да се придвижва все по-трудно. За съжаление жените боледуват 3-4 пъти по-често от мъжете. Причините за появата на заболяването не са напълно изяснени. Предполага се, че вируси и бактерии могат да предизвикват развитие на имунен или автоимунен възпалителен процес при хора, които са наследствено предразположени.  Ревматоидният артрит може да се появи след инфекция, преумора или простуда.
“Проучванията ни показаха, че хората, които ежедневно приемат алкохол могат да намалят симптомите на ревматоидния артрит”, казва д-р Джеймс Михаел, ръководител на проекта. “Освен това рискът от появата на заболяването при здрави лица, които пият умерено количество концентрат намалява значително. Факт е, че заболяването се проявява по-често при пълните въздържатели, отколкото при тези, които консумират спиртни напитки.” Оказва се, че хората, които никога не посягат към чашката, са 4 пъти по-застрашени от болестта от останалите. Все пак пиячите трябва да внимават. Учените препоръчват да се пие през ден по чаша от 50 ml концентрат.

Ревита Ви препоръчва:

Хидраплениш § МСМ, 750 mg

Хидраплениш, 500 mg

Босвелия, 310 mg

Лют червен пипер (плод), 450 mg

Дяволски нокът (корен), 480 mg

Юка (стебло), 490 mg

Глюкозамин сулфат, 500 mg, 80 таблетки

Глюкозамин сулфат, 500 mg, 160 таблетки

Глюкозамин сулфат и MСM, 875 mg, 80 таблетки

Глюкозамин сулфат и MСM, 875 mg, 160 таблетки

Глюкозамин сулфат и MСM, 875 mg, 240 таблетки

Глюкозамин HCL, 375 mg

Глюкозамин HCL, 500 mg

Глюкозамин хондроитин, 820 mg, 80 таблетки

Глюкозамин хондроитин, 820 mg, 160 таблетки

Глюкозамин хондроитин, 820 mg, 240 таблетки

Кости, тъкани и хрущяли, 480 mg

Калций § магнезий, 250 mg

Калций, магнезий и цинк, 255 mg

Калциев цитрат, 250 mg

Калциев комплекс, 500 mg

Калций § магнезий § витамин D, 250 mg

Корал калций, 805 mg

МСМ/ Метилсулфонилметан, 1000 mg, 120 V-капсули

МСМ/ Метилсулфонилметан, 1000 mg, 200 V-капсули

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top