Search
Филтрирай по...

Време е за отслабване

Време е за отслабване Постоянно сте на диети, копнеете да свалите няколко килограма за лятото, но все не става? Каква е причината? Може би не избирате подходящата диета или не спазвате основните привила, които ще ви помогнат в това начинание. Защо и вие трябва да се в групата на хората, които вечно са “гладни и дебели”? Време е да промените това като спазвате някои прости съвети.

Поставете си реалистични цели. Преди да започнете поредната диета помислете колко килограма трябва да загубите. Важно е да разберете дали страдате от наднормено тегло или от затлъстяване. Това може да стане като определете боди мас индекса си. При наднорменото тегло в повечето случаи може да се справите и сами. Когато става въпрос за затлъстяване обаче, задължително потърсете специалист. Той ще ви даде препоръки как да се храните и спортувате. Ако сте със слабо или средно наднормено тегло, решението може да е като намалите порциите при хранене. Важно е и да хапвате повече плодове и зеленчуци и да избягвате тестеното и сладкото. Упражненията задължително трябва да влязат в плана ви за отслабване. Не е нужно да се потите във фитнес залата всеки ден. Купите си малък уред, с който да тренирате, докато гледате телевизия.

Определете какъв човек сте. Малко хора осъзнават, че характерът им има основно значение при спазването на диети. Определете от кой тип сте и съобразете отслабването с този факт.
Импулсивен. Ако сте много импулсивен, най-вероятно няма да се спрете пред парче голяма торта или кутия с бира в хладилника. За да проработи вашата диета, трябва да премахнете всички изкушения. Не купувайте сладко, не ходете на места, където ще ви изкушат, не допускайте да се поддадете на импулса на храната.
Отнесен. Много хора, които често не обръщат внимание на промените около тях, са склонни да преяжда с нездравословни храни като чипс, снакс и др. Повечето го правят механично без дори да се замислят. Решението е да обръщате внимание на това, което слагате в устата си и да изчистите хладилника и рафтовете от всякакви подобни “залъгалки”.
Напрегнат. В случай, че сте прекалено нервни, тревожни и депресирани, отслабването ще е трудно. Хората, които са под стрес или са в депресия се хранят безразборно. Важно е първо да решите емоционалните си проблеми и тогава да се подложите на диета. В противен случай тя никога няма да проработи.
Общителен. Този тип най-лесно отслабват. Те следят внимателно колко калории на ден приемат и се сбогуват с килограмите лесно.

Комбинирайте диета и упражнения. Много хора предпочитат да спазват само диета без да спортуват. В повечето случаи обаче тази формула не работи. Ако искате да постигнете целите си, най-добре обуйте маратонките и бегом навън.

Осъзнайте защо искате да отслабнете. За да е успешна програмата ви за намаляване на теглото, трябва да сте наясно с причините. Преди да започнете диетата най-добре е да си зададете няколко въпроса:

  • Готов(а) ли съм да направя това?
  • Мотивиран(а) ли съм да спазвам режима на хранене?
  • Мога ли да се справят със случайните неуспехи и липсата на напредък?
  • Мога ли да се съсредоточа напълно върху отслабването? (Ако сте в период, в който всичко около вас се променя, най-добре оставете диетата за по-късен етап. Важно е да можете напълно да се фокусирате върху проблема с килограмите.)

 

От значение е да сте сигурни, че отслабването е нещо, което вие желаете и не е резултат от натиск отвън. В случай че любимият човек, приятелите или дори модните списания са причина да спазвате диета, най-добре се откажете. Регулирането на теглото е ваша битка, която зависи само от вашето собствено желание.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top