Search
Филтрирай по...

Възстановете тонуса и еластичността на кожата с Хидраплениш

Компенсира дефицита на хиалуронова киселина, колаген и хондроитин. Възстановява тонуса, еластичността и влажността на кожата. Изглажда преждевременните бръчки. Действа превантивно срещу дегенеративни и възпалителни ставни заболявания. Смазва и укрепва ставите. Хидраплениш съдържа патентован биоклетъчен Колаген IITM, в който се съдържат хидролизиран колаген тип II, хондроитин сулфат и хиалуронова киселина. Хидраплениш осигурява уникална форма на хиалуронова киселина с ниско молекулярно тегло и висока бионаличност.

 

Терапевтичната ефективност на Хидраплениш е обусловена от влизащите в неговия състав компоненти:

1. Хиалуронова киселина. Хиалуроновата киселина е основната съставна част на съединителната тъкан и е естествен компонент, присъстващ в синовиалната течност, ставния хрущял, кожата и стъкловидното тяло на окото. Тя играе решаваща роля в хидродинамиката на тъканите, регулира водния баланс и участва в процесите на миграция и пролиферация на клетките. Хиалуроновата киселина изпълнява множество незаменими функции в човешкия организъм, като една от основните е нейната способност да привлича и абсорбира влагата. Хиалуроновата киселина притежава свойството да задържа вода в количества хиляди пъти по-големи от собственото й тегло – 1 грам хиалуронова киселина може да задържи от 2 до 6 литра вода.

С напредването на възрастта и под въздействието на различни неблагоприятни фактори от външната среда (ултравиолетово лъчение, химическо замърсяване на въздуха и др.) синтезът на хиалуронова киселина в организма значително се понижава. Това автоматично води до редица неприятни последствия, сред които отслабване на колагеновите и еластиновите влакна, поддържащи структурата и тонуса на кожата и непълноценно функциониране на синовиалната течност, необходима за „смазването” на ставите.

Набавянето на допълнителни количества хиалуронова киселина с храната е от решаващо значение за елиминиране на нарушенията, свързани с ниското й производство. Приемът на Хидраплениш е най-удобният и ефективен начин за компенсиране на дефицита на хиалуронова киселина и поддържане на нормалния воден баланс в организма.

2. Хидроизолиран колаген тип II извлечен от гръдния хрущял на пиле. Колагенът образува извънклетъчните структури на съединителната тъкан и основният компонент на ставните връзки и сухожилията. Той е едновременно „лепило” и строителен материал, осигуряващ здравина и еластичност на всички органи в човешкия организъм. Колагенът отговаря за плътността, еластичността и влажността на кожата и е необходим елемент за обновяването на нейните клетки. Той играе съществена роля за състоянието на косата и ноктите и е важен компонент, спомагащ за задържането на калций в костите.

Растящият с възрастта дефицит на колаген води до загуба на съединителна тъкан и стареене на меките тъкани и костите. Недостигът на белтъка предизвиква изсъхване и набръчкване на кожата и понижаване на нейната еластичност. Допълнителният прием на колаген е от съществено значение за забавяне на процесите на стареене и необходимо условие за предпазване от заболявания на мускулите, сухожилията и ставите.

3. Хондроитин сулфат (CS). Хондроитин сулфатът е компонент на извънклетъчната част на ставния хрущял, който притежава способността да абсорбира молекулите на водата, подобрявайки по този начин амортисьорните свойства и издръжливостта на хрущяла. CS оказва противовъзпалително и аналгетично действие, понижава ставните болки и успокоява неприятните болезнени усещания в гръбнака. Хондроитин сулфатът активира фиксацията на сярата при синтеза на хондроитин-сярна киселина, благодарение на което способства за отлагането на калций в костите. CS увеличава синтеза на хиалуронова киселина в организма. Ускорява процесите на възстановяване и забавя процесите на дегенерация на хрущяла.

Допълнителният прием на хондроитин сулфат е необходим за здравето на целия организъм. CS подобрява дейността на сърдечносъдовата система, увеличава издръжливостта на съединителната тъкан и ускорява зарастването на раните.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top