Search
Филтрирай по...

Горещината унищожава витамините

Горещината унищожава витаминитеСиноптиците предупреждават, че тази седмица ще е една от най-горещите през лятото. Без съмнение всеки търси прохлада и спасение от жарките слънчеви лъчи. Топлината обаче може не само да причини редица поражения на човешкия организъм. Тя се отразява и върху всичко, което ни заобикаля. Статистиката сочат, че много хората поемат по-малко количество от необходимото витамин С. Това се дължи на небалансираното хранене, твърде бедно на плодове и зеленчуци, които са основен източник на витамина, както и на лошото съхранение и обработка на полезния витамин. Добре е да знаете също, че
Витамин C или аскорбиновата киселина е в групата на водноразтворимите витамини. Само няколко часа след постъпване в организма, го напуска, а в случаи на по-големи физически натоварвания или спорт – още по-бързо. За щастие, днес имаме възможност да употребяваме продукти със забавено освобождаване, които осигуряват продължителна абсорбция.
Витамин С обаче е и един от най-нестабилните витамини. Той се влияе от светлината, водата и горещината. Полезните му свойства изчезват, когато е оставен на пряка слънчева светлина. Топлината също не е за подценяване. Доказано е, че при обработване на плодовете и зеленчуците (варите броколи, например) полезните компоненти на витамин С се унищожават. Същото се случва и ако съхранявате полезния витамин неправилно. Най-добрата температура, при която се свойствата на витамина се запазват е между 20 – 25 ºС. Той трябва да се държи на тъмни и прохладно. Ако вземате хранителни добавки, които включват витамин С, изберете подходящо място за съхранението им. Специалистите са категорични, че заключен, тъмен шкаф в спалнята е най-добрият избор.

Ревита Ви препоръчва

Vit C Release, 500 mg

Витамин С – Алайв, 500 mg

Витамин С – биофлавони, 500 mg

Витамин С § шипка, 500 mg

Витамин С – минерален произход, 500 mg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top