Search
Филтрирай по...

Да елиминираме главоболието!

Срещу главоболиетоДнес главоболието е едно от основните оплаквания, с които хората се обръщат към личния си лекар. Възможните причини за това са много. На първо място това е постоянният стрес, напрежението, редовното недоспиване, заседналият начин на живот и остеохондрозата. Точната причина за възникването на главоболието може да бъде установена само от лекар. Но според статистиката едва при трима от десет пациенти главоболието се дължи на някаква болест. Във всички останали случаи виновниците за това неприятно състояние са стресът, безпокойството и емоционалното напрежение.

Кои са начините за справяне с главоболието?

Ако ви мъчи главоболие, провокирано от напрежение,  първото нещо, което трябва да направите, е да се отпуснете. За това ще са ви нужни не повече от десет минути. Направете няколко дихателни упражнения, наклони с главата в двете страни, гимнастика за очите и точков масаж. Понякога е достатъчно да изпиете чаша хладка минерална вода или да вземете отпускаща вана с лечебни масла и морска сол.

Народните средства за борба с главоболието имат широко приложение, защото наистина помагат. За справяне с хроничните болки в главата помага изядената на празен стомах ябълка със сол. Подобен ефект оказва сокът от диня, смесен с малко количество захар и отвара от мента.

Когато ви боли главата е важно да избягвате силните звуци, миризми и вкусове. Старайте се да не изтощавате организма си с работа. Ако времето е студено – носете шапка, когато излизате навън.

Ревита Ви препоръчва:

Глог (плод) 510 mg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top