×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Ефикасна слънцезащитна козметикаХората със светла кожа, светла коса и светъл цвят на очите са рискова група и са силно застрашени от вредата на слънчевите лъчи. Това важи и за хората, които споделят за случаи на рак на кожата в родословието си, както и за онези, които системно се излагат на слънце. Слънчевите изгаряния, особено на ранен етап от живота, както и изкуствените източници за придобиване на тен (солариуми и др.) също увеличават риска от развитие на рак на кожата.

Как можем да се предпазим?

Ограничете излагането на слънце, носете защитни дрехи – шалове, леки материи и изолзвайте слънцезащитни кремове. Те трябва да се нанасят около 30 минути преди излагане на слънце и да се мажат повторно поне на всеки два часа. Хубаво е да използвате козметика, която не се отмива от вода, особено ако сте на морето. Факторът на защита трябва да е над 15.

Някои лекарства е възможно да усилят чувствителността ви към слънцето. Пример за това са тетрациклиновите антибиотици, нестероидните противовъзпалителни лекарства и някои флуорохинолини. Козметиката, която съдържа алфа-хидрокси киселини, също засилва чувствителността към слънчевите лъчи и риска от изгаряне. Примери за това са гликоловата и млечната киселини.

Според Американската академия по дерматология заедно с редовното използване на слънцезащитни продукти разумно е да се носят шапки с широка периферия и да се използва чадър на плажа. Слънцезащитните кремове, сами по себе си, не винаги са достатъчна защита. Не забравяйте и слънчевите очила, които защитават нежната кожа около очите и намаляват дългосрочния риск от  развитие на катаракта.

Ако получите слънчево изгаряне, не слагайте лед, както е популярно да се прави, а използвайте студен компрес. Пакетче замръзнали зеленчуци от фризера ще свърши работа. Ако случаят е по-сериозен, задължително потърсете лекарска помощ.

Бъдете нащрек за бенки, които променят цвета и размера си, такива, които кървят или имат необичаен контур – всички те са потенциални признаци за рак на кожата.

Кожата е най-големият орган в нашето тяло и грижата за нея е от първостепенна важност за нас. Склонни сме да инвестираме във всякаква разкрасяваща козметика, пренебрегвайки продуктите, които са важни за здравето ни. Ако се грижим правилно за себе си през лятото и не позволяваме да се стига до изгаряния, можем да сме сигурни, че ще изглеждаме и ще се чувстваме добре в кожата си. Защото красотата – това е на първо място здраве.

Как да се предпазите от слънцето научете тук! 


 

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.