Search
Филтрирай по...

Да се справим с настинката без лекарства

Да се справим с настинката без лекарстваАко ви тече носа и леко ви дразни гърлото, най-вероятно имате лека настинка. Не посягайте веднага към антибиотика. Без съмнение традиционната медицина има много предимства, но когато става въпрос за лека простуда, може да се справите с нея и по естествен, природен начин. Когато състоянието ви позволява, не се колебайте да опитате някои от тези лесни и много ефикасни средства за борба с бацилите през зимата.
Ехинацея. Ехинацеята е растение, което укрепва имунната система. Освен това обаче тя успешно се бори с настинката и намалява симптомите й, когато те вече са налице. Проучванията показват, че ако приемате ехинацея преди и по време на заболяването ще намалите времето, за което ще подсмърчате с около 1.5 дни.
Цинк. Вече има проучвания, които категорично доказват, че цинкът подобно на ехинацеята се справя успешно с вирусите и бацилите, когато те вече са завладели организма ви. Вземайте по-големи количества цинк по време на настинката и ще се отървете от болките в гърлото по-лесно. Той в комбинация в Витамин С е истински убиец на вируси.
Витамин С. Едва ли има човек, който да не знае, че настинката най-добре се лекува с големи дози от този витамин. За предпочитане е да приемате таблетки с продължително освобождаване. Така активната съставка ще остане по-дълго време в организма ви  и ще се усвои през целия ден. Все пак четете внимателно листовката и не прекалявайте с дозите.
Пилешка супа. Замисляли ли сте се защо по филмите, когато някой е болен винаги му носят пилешка супа?! Тя е много хранителна, вкусна и предпазва от дехидратация.
Чай. Той подобно на супата ви пази от дехидратация (една от най-големите опасности, когато сте болни) и може да ви помогне, когато правите инхалации. Черният и зеленият чай са силни антиоксиданти. Те прочистват организма ви от натрупалите се токсини.
Чесън. Няма спор чесънът е един от най-силните имуностимулатори. Той унищожава бацилите и подсилва организма ви. Проучвания показват, че хората, които приемат чесън оздравяват почти два пъти по-бързо от останалите. Ако не може да понасяте миризмата му, вземайте го на таблетки.
Инхалации. Стоплете голям чайник гореща вода, наведете главата си над него и се покрийте с хавлиена кърпа. Инхалациите прочистват носа и са много полезни. Може да сложите във водата морска сол или ароматни билки.
Солени капки. Разтворете 1 ч.л. морска сол в 1 чаша топла вода. Капвайте по няколко капки в носа си и внимателно издухвайте навън. Повторете 2 – 3 пъти във всяка ноздра.
Лепенки за носа. Малко преди лягане поставете лепенка за носа на ½ см над ноздрите. Тя ще ви позволи да дишате по-леко и спокойно. Задължително я махнете на сутринта.
Време е за почивка. Много хора смятат, че могат да се справят с настинката като ходят на работа или вършат домакинските си задължения. Добре е да знаете, че ден-два почивка в леглото ще направят чудеса. Светът няма да се свърши, ако не изчистите пода или не напишете доклада си. Отделете си малко време за себе си. Останете в леглото с книжка в ръка и помислете за здравето си.

Ревита
Ви препоръчва
Vit C Release, 500 mg
Витамин С & шипка, 500 mg
Витамин С – Алайв, 500 mg
Витамин С – минерален произход, 500 mg
Витамин С & биофлавони, 500 mg
Калций & магнезий & цинк, 255 mg
Самбукус имун систем, 215 mg
Самбукус имун систем сироп, 120/240 ml
Алайв мултивитамин, 1g
Ехинацея, 400 mg
Ехинацея & витамин С, 492 mg
Ехинацея & астрагалус & рейши, 400 mg
Ехинацея, 30 ml (без алкохол)
Чесън (луковица), 580 mg
Гарлицин, 350 mg
Гарлицин имун съпорт, 400 mg
Гарлицин HC, 400 mg
Чесън & магданоз, 545 mg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top