Search
Филтрирай по...

Децата имат нужда от желязо

Бебетата и малките деца се нуждаят от хранителни добавки, съдържащи желязо, твърдят шведски учени. Факт е, че най-добрият източник на желязо за бебетата е майчиното мляко. За съжаление организмът на детето усвоява само половината от желязото от кърмата и едва 20% от желязото в кравето мляко. Освен това много майки се отказват от кърменето още през първите месеци след раждането. За да се развива добре, бебето нужда от добра доставка на желязо. Например, 6-месечен малчуган има потребност от два и половина пъти повече желязо от възрастен човек. Шведските учени са установили, че при ¼ от едногодишните деца се наблюдава изчерпване на желязото. Добрата новина обаче е, че повечето от тях не страдат от анемия. Изследователите съветват родителите на децата, родени с по-ниско тегло да им дават допълнителни количества желязо под формата на хранителни добавки, за да ги предпазят от развитието на анемия. Така родителите гарантират правилното развитие на своите мъничета.
Учените ще продължат да правят изследвания, за да установят връзката между ниските нива на желязо в кръвта и физическото и интелектуално състояние на децата.
Желязото е важна съставна част от храната ни. То е необходимо на червените кръвни телца, за да транспортират кислорода от въздуха в кръвта до всички органи и системи. Без кислород нито една клетка не може да оцелее.

Ревита Ви препоръчва:

Мореплаватели/ мултивитамини и йод (тропик), 480 mg

Мореплаватели/ мултивитамини (череша), 480 mg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top