×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Децата не играят достатъчно навънДецата между 10 и 17-годишна възраст не играят достатъчно навън. В това са убедени учени от Детския научно-изследователския център в Сиатъл (САЩ). Все по-често малчуганите прекарват часове наред пред компютъра или телевизора. А това се отразява негативно на здравето им. В тестовете са взели участие близо 9000 деца на различна възраст. Оказва се, че почти 70% от тях (предимно момичета) почти не излизат да играят на открито. „Изключително важно е всяко дете да прекарва известно време в игри навън. Това стимулира различни центрове в мозъка му и развива определени качества”, казва водещият на проучването педиатърът д-р Пуджа Тандор. „Оказва се, че момичетата предпочитат да седят затворени вкъщи. Това обаче води до понижена концентрация, раздразнителност, слаб имунитет. Трябва да намерим начин да изкараме децата на слънце”, допълва експертката. Според д-р Тандор и екипът й лекарите и родителите са тези, които трябва да насърчават подрастващите да излизат навън. Само преди няколко години бяха обявени и резултатите от подобно мащабно проучване, което отразяваше поведението на над 4 млн. деца на възраст между 9 месеца и 15 години. Всяко дете и майка бяха интервюирани за това колко време прекарват времето си навън. Само 51% от малчуганите на възраст между 9 месеца и 3 години оставали по 1-2 часа на ден навън в игри. Колкото по-големи стават децата, толкова по-малко се радват на забавления на открито. Майките били по-склонни да извеждат отрочетата си от бащите. „Не бива да пренебрегваме игрите навън. Родителите трябва да осъзнаят, че не само събота е време за забавления”, допълва д-р Тандор.

Коментари (2)

    • Станислава
    • 2015-11-18 15:05:16
    Здравейте, Бихте ли ме информирали или свързали със специалист, който може да ми разясни, дали има закон, постановление, наредба, предписание или друго за детските градини, в което да се препоръчва, дори задължава, децата да бъдат извеждани на открито през отоплителния сезон, особено при температури над 10 градуса. Благодаря.
    • д-р Аелита Петрова
    • 2015-12-04 17:08:10
    Здравейте, Подобен текст се открива в правилника за медицинския контрол и профилактика на заболяванията на всяка детска градина. „ П Р А В И Л А ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА МЕДИЦИНСКИ КОНТРОЛ В ОДЗ№.......................... І. ПРОВЕЖДАНЕ НА ЕФЕКТИВЕН ЗДРАВЕН КОНТРОЛ С ЦЕЛ ОПАЗВАНЕ ЗДРАВЕТО НА ДЕЦАТА В ДЕТСКОТО ЗАВЕДЕНИЕ. 9. Медицинските сестри контролират редовното извеждане на децата на чист въздух. След 10.00 ч., при подходящи метеорологични условия, децата се извеждат на двора като се спазват всички изисквания за безопасност. „ Но това трябва „да се извършва внимателно и при строго спазване на някои основни принципи. Първият е да се провежда системно, т.е. ежедневно, по всяко време на годината. Другото важно правило е да бъде постепенно, което ще рече, че не може средата на детето да се променя изведнъж и рязко. От голямо значение е и индивидуалният подход към детето - процедурите трябва да са съобразени с възрастта му, физическото развитие, здравословното състояние и т.н. Освен това трябва да се залага на комплексното използване на всички фактори - въздух, вода, слънце.” – това са медицинските препоръки от специалисти. В НАРЕДБА № 3 ОТ 5 ФЕВРУАРИ 2007 Г. ЗА ЗДРАВНИТЕ ИЗИСКВАНИЯ КЪМ ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ, Издадена от Министерството на здравеопазването, подобен текст не се открива. За съжаление, не мога да ви свържа с такъв специалист, но бихте могла да попитате директора на вашата градина въз основа на какъв нормативен акт е съставил Правилника. д-р Аелита Петрова лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом Рейки мастер консултиращ лекар в Български Рейки център

Нов коментар

Продуктът беше успешно добавен в любими.