Search
Филтрирай по...

Диабетът води до деменция?

Диабетът води до деменция?Диабетиците са изложени на много по-висок рик от деменция от здравите хора. Това се казва в съобщение на Американската академия по неврология.  “След продължително проучване установихме, че захарната болест е един от рисковите фактори за появата на деменция”, казва ръководителят на изследването проф. Ютака Киора от Медицинския университет Кюшу във Фукуока (Япония).  Диабетът е често срещано заболяване и броят на болните непрекъснато нараства през последните няколго години. Ето защо изследователите са на мнение, че е дошло време да се насочат всички усилия за по-широка превенция и по-бързо лечение на този проблем.
Според японските учени хората с диабет са изложени на сериозна опасност да развият болестта на Алцхаймер, както и други видове деменция, сред която е т.нар. съдова деменция, при която се увреждат кръвоносните съдове и така мозъкът е лишен от достатъчно кислород.
В изследването са взели участие 1017 доброволци на възраст над 60 години. 660 от тях страдали от диабет. Останалите били напълно здрави. Всяка година в продължение на 11 години учените подлагали доброволците на различни тестове, с които да определят какъв е рискът от развитие на деменция. Оказало се, че диабетиците се разболяват по-често от опасната болест. Според японските специалисти рискът от деменция е два пъти по-голям при хората със захарна болест. Високото кръвно налягане, високият холестерол и неправилното хранене също се оказали сред рисковите фактори от появата на деменция.

Ревита Ви препоръчва

Хуск (люспи), 525 mg

Блад шугар, 378 mg

Канела, 400mg

Алфа-липоева киселина, 360 mg;

GTF хром, 200 mcg

Хром, 200 mcg

Гимнема, 310 mg

Алое Вера (сок от цели листа), 1000 ml

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top