Search
Филтрирай по...

Диабетът вреди на слуха

Диабетът вреди на слухаЖените, които страдат от диабет, по-често имат проблеми със слуха. Това обявиха американски изследователи след проучване на доброволци в Детройт. В изследването взели участие 9900 доброволци, страдащи от захарна болест на възраст между 40 и 75 години. Тестовете продължили 8 години – от 2000 до 2008 г. Оказало се, че дамите, които обръщат по-голямо внимание на заболяването си – редовно пият подходящи медикаменти в комбинация с достатъчно витамини, минерали и хранителни добавки са изложени на по-малък риск от оглушаване. Неглижирането на захарната болест може да доведе до сериозни проблеми със слуха, категорични са учените. Те потвърдили още жените са по-податливи на този проблем, отколкото мъжете. „Малка загуба на слух е естествена част от процеса на стареене. При хората с диабет обаче този проблем се проявява много по-рано, особено, ако те не обръщат достатъчно внимание на състоянието си”, казва д-р Дерек Дж. Хандзо, ръководител на проучването.
Статистиката сочи, че броят на диабетиците у нас вече надхвърля 500 000, поне 40% от тях обаче не подозират за заболяването си. Над 350 000 са с предиабет и са изложени на риска да развият заболяването в близките няколко години. Увеличава се също така броят на децата, развили диабет тип 2 още в ранна възраст.
”Изследвайте се редовно, вземайте подходящи добавки и не забравяйте лекарствата си. Когато болестта е контролирана, рискът от сериозна увреда на слуха е по-малка”, съветва д-р Хандзо.

Ревита Ви препоръчва

Блад шугар, 378 mg

Канела, 400mg

Алфа-липоева киселина, 360 mg;

Хром, 200 mcg;

GTF Хром, 200 mcg

Витамин С – АЛАЙВ, 500 mg

Витамин С – Биофлавони, 500 mg

Витамин С § шипка, 500 mg

Витамин С – минерален произход, 500 mg

Гимнема, 310 mg

Алое Вера (сок от цели листа), 1000 ml

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top