×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Чесънът (Allium sativum) е многогодишен луковичен зеленчук от семейство лукови, род лук. Най-често се консумира подземната му структура, наречена глава.

Отдавна се знае, че чесънът е изключително полезен за човешкия организъм. Богат е на витамините А, В и С, както и на селен, калций, магнезий, желязо, мед, цинк и йод. Влияе положително най-вече на имунната и храносмилателната система. Известен е в народната медицина като силно и ефикасно антисептично и антибиотично средство. Освен това той спомага за понижаване на кръвното налягане при хипертоници, регулира нивата на холестерол, подобрява сърдечната дейност. Използва се също за облекчаване на симптомите при газове и метеоризъм. Комбиниран с мед е ефикасен при симптоми на настинка и грип. Има силно противовъзпалително действие.

Повечето елементи, съдържащи се в чесъна, са мощни антиоксиданти. Те се борят с опасните свободни радикали в човешкия организъм, възникващи в резултат на метаболитните процеси. Предотвратяването на оксидацията пази клетките от остаряване и стимулира регенерацията при някои от тях. Известно е, че  ликвидирането на свободните радикали е в пряка връзка с намаляването на риска от развитие на ракови заболявания.

Народната медицина  използва чесъна най-често и интензивно при възпаления на носоглътката, сливиците и горните дихателни пътища. Употребата му в такива случаи е свързана с това, че той действа както противовирусно, така и противобактериално. Той помага за унищожаването на вредните микроорганизми, нахлули в човешкия организъм и предизвикали инфекция. Наред с това, той зарежда организма с ценни витамини, минерали и микроелементи.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Продуктът беше успешно добавен в любими.