×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.


Тази година вълната от вирусни инфекции е започнала по-рано най-вероятно заради достигането на много високи температури още в началото, а не в края на юли, обяви главният епидемолог д-р Ангел Кунчев. Освен това, през изминалите две седмици, е имало паралелна едновременна циркулация на два различни типа ентеровируси от една голяма група от над 72-73 щама, към които все още се откриват и прибавят нови. Повечето от тях засягат храносмилателния тракт. Летните инфекции протичат с типични симптоми като доста висока температура, трудно поддаваща се на сваляне, гадене и повръщане, диария, обясни д-р Кунчев. Характерно е също главоболието и силната отпадналост, като отделните щамове имат и други собствени характеристики.

Антибиотици са абсолютно излишни, те не влияят на летните вируси и не само, че няма да подпомогнат състоянието, а понякога с техните странични реакции могат и да го усложнят, като натоварят допълнително стомашно-чревния тракт, предупреждава д-р Ангел Кунчев. В масовата част от случаите, може би 90%, и особено хората в добро състояние, изкарват инфекциите "на крак", казва той, но препоръчва да се избягва самолечението, а навреме да се търси медицинска помощ. Това се отнася преди всичко за децата до 5-6 години и възрастни хора с продължаващи заболявания, защото при тях може да се стигне до сериозни усложнения. Освен подходящо лечение, при наличието на летен вирус е добре да се спазва и лек хранителен режим.

 

 

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.