Search
Филтрирай по...

Една цигара предизвиква сърдечен пристъп

Една цигара предизвиква сърдечен пристъпСамо една единствена цигара може да провокира образуване на тромб и сърдечен пристъп – сочат резултатите от изследване, проведено под ръководството на американския експерт Реджина Бенджамин.

Цигареният дим прониква моментално в кръвта и нанася сериозни увреждания. При това няма никакво значение дали сте пасивен или активен пушач. Веществата, които вдишваме, заедно с дима, попадат в кръвообращението и предизвикват сгъстяване на кръвта. Това от своя страна повишава вероятността от развитие на тромби, способни да запушат и без това стеснените от цигарите артерии.

Данните на Реджина Бенджамин се потвърждават и от статистиката. След забраната за пушене на обществени места през 2003 година в Колорадо, броят на сърдечните пристъпи се понижил с 41% за период от 3 години.

За избавяне от вредния навик и понижаване на риска от сърдечни заболявания специалистите от Американския Медицински център съветват пушачите да включат в дневното си меню някои храни и напитки, които имат способността да влошат вкуса на цигарите. Към продуктите, понижаващи удоволствието от пушенето, се отнасят пълномасленото мляко, плодовете и зеленчуците. За подобряване на тютюневия вкус допринасят алкохолът, кафето, чаят и месото.

 

Ревита Ви препоръчва:

Кудзу (корен), 613 mg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top