Search
Филтрирай по...

Една ябълка понижава риска от рак

 

Една ябълка на ден понижава риска от ракИзследователи от Великобритания доказаха, че една ябълка или един портокал на ден рязко понижава риска от рак и сърдечни проблеми. Учени от Кембридж твърдят, че дори лекото повишаване на броя зеленчуци и плодове в дневното ни меню предпазва организма от болести. Резултатите се потвърдили при всички възрасти, независимо пушачи или непушачи.

Откритията били направени като част от общоевропейските изследвания за отношението между качественото хранене и заболяванията от рак. Изследването се провело в десет държави с участието на над 500 000 души.

Професорът Кей Ти Хоу от Кембридж обяснява: „Увеличаването на количеството плодове и зеленчуци в дневната ви диета рязко укрепва вашето здравословно състояние”. Изследване в Норфолк с 30 000 граждани на възраст от 49 до 79 години показало, че при хората, които имали в кръвта високо съдържание на витамин С от плодове и зеленчуци, смъртността на много по-ниска. Само 50 грама повече плодове и зеленчуци намалява риска от преждевременна смърт с 15%.

Английската обществена организация Cancer Research UK започна кампания, с която призовава 5 пъти на ден да се ядат плодове. Дали това ще е ябълка, портокал, банан или малка чашка малини няма значение.

Предвид сезона и огромното наличие на такива здравословни храни ни е  много по-лесно да поддържаме здравето си в своя разцвет.  Съветът на лекари и диетолози е да набавяме нужните ни хранителни вещества именно по този начин – чрез приема на пресни плодове и зеленчуци в комбинация с ефективни хранително добавки.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top