Search
Филтрирай по...

Екстракт от бяла върба – естественият аспирин

Притежава обезболяващо, температуропонижаващо, мочегонно и противовъзпалително действие. Действа като природен аспирин. Не нарушава работата на стомашно-чревния тракт. В продължение на векове кората на бялата върба е използвана като средство за лечение на редица болезнени състояния. Целебните свойства на дървото са описани още в древните египетски, асирийски и гръцки ръкописи. Изтъкнатите лекари Диоскоридис, Гален и Хипократ са прилагали кората на бялата върба в качеството на успокояващо и температуропонижаващо средство, а коренното население на Америка е използвало дървото за облекчаване на главоболие, треска, мускулни болки и ревматизъм.Кората на бялата върба съдържа флавоноиди, фенолни гликозиди, салицилати и танини (дъбилни вещества). Благодарение на високата концентрация на танини тя действа успокояващо при чревни разстройства и спазми на тънките черва. Екстрактът от кората на бяла върба оказва силно аналгетично действие. Той блокира производството на простагландини – хормоноподобни вещества, които засилват възпалителните реакции и предизвикват дискомфортни усещания и болка.

Основният активен компонент на бялата върба е салицинът – натурално съединение, притежаващо лечебните свойства на аспирина. Попадайки в организма, салицинът се превръща в салицилова киселина, която работи като аналгетик и антисептик с нежно действие.

Екстрактът от кората на бяла върба е отлична алтернатива на синтетичните салицилови препарати. За разлика от аспирина той не притежава странично действие, освобождава се по-деликатно в организма и осигурява по-дълготраен аналгетичен ефект.

Екстрактът от кората на бяла върба се използва успешно за лечение на остра и хронична болка, инфекции и простудни заболявания. Действа като глистогонно, мочегонно и температуропонижаващо средство и помага при главоболие, болезнена менструация, диария и болки в стомаха.

Ревита Ви препоръчва:

Бяла върба (корен), 400 mg

Бяла върба, 450 мg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top