Експериментът по доказването на ефекта на нара е бил проведен в продължение на три седмици с 29 доброволци в университета „Кралица Маргарет”. Едни от тях са приемали плацебо, а други екстракт от нар, съдържащ кората, сърцевината и семките на плода. От участниците се искало да фиксират усещането си за глад и степента за удовлетвореност от храната на всеки 15 минути по време на ядене и 2 часа след храненето. Резултатите показали, че при групата, която приемала екстракт от нар, чувството на глад се понижило с 12%, желанието да похапване с 21%, усещането за ситост се е увеличило с 16%, а удовлетворението от храненето с 15%. Като цяло доброволците в тази група изяждали с 22% по-малко продукти.
Екстракт от нар притъпява чувството на глад
В екстракта от нар се съдържат полифеноли, които са естествени активни антиоксиданти. Полифенолите в нара са в пъти пъти повече, отколкото в зеления чай, червеното вино или боровинките. Затова тяхното действие върху организма е много по-силно и имат потенциал да предотвратят възникването и развитието в организма на тумори, понижават кръвното налягане и инсулиновата резистентност. Освен това диетолози са установили, че полезните съставки на нара успешно се борят с пристъпите на глад и предизвикват усещане за ситост, пише The Daily Mail.
Експериментът по доказването на ефекта на нара е бил проведен в продължение на три седмици с 29 доброволци в университета „Кралица Маргарет”. Едни от тях са приемали плацебо, а други екстракт от нар, съдържащ кората, сърцевината и семките на плода. От участниците се искало да фиксират усещането си за глад и степента за удовлетвореност от храната на всеки 15 минути по време на ядене и 2 часа след храненето. Резултатите показали, че при групата, която приемала екстракт от нар, чувството на глад се понижило с 12%, желанието да похапване с 21%, усещането за ситост се е увеличило с 16%, а удовлетворението от храненето с 15%. Като цяло доброволците в тази група изяждали с 22% по-малко продукти.
Експериментът по доказването на ефекта на нара е бил проведен в продължение на три седмици с 29 доброволци в университета „Кралица Маргарет”. Едни от тях са приемали плацебо, а други екстракт от нар, съдържащ кората, сърцевината и семките на плода. От участниците се искало да фиксират усещането си за глад и степента за удовлетвореност от храната на всеки 15 минути по време на ядене и 2 часа след храненето. Резултатите показали, че при групата, която приемала екстракт от нар, чувството на глад се понижило с 12%, желанието да похапване с 21%, усещането за ситост се е увеличило с 16%, а удовлетворението от храненето с 15%. Като цяло доброволците в тази група изяждали с 22% по-малко продукти.
Категории
Най-нови
Коментари (0)
Нов коментар