×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
вредни ли са електронните цигари Откакто строгите забрани за тютюнопушене са факт, употребата на електронни цигари значително нарасна. По информация от 2012 г., България попада в класацията на „Уолстрийт джърнъл”за десетте страни в света с най-голям дял пушачи. Страната ни е посочена на пето място в списъка, съставен по данни на Американското дружество по ракови заболявания и Световната белодробна формация.

Според данните от класацията на „Уолстрийт джърнъл”, 38,8% от пълнолетните българи пушат. Това са – 50,3% от мъжете и 28,2% от жените. Консумацията на цигари на глава от населението достига 2822 изпушени цигари годишно, което е доста над допустимото.

 

Всичко това звучи страшно. И за съжаление, няма информация, откакто бе въведена забраната за пушене на обществени места, броят на пушачите осезаемо да е намалял.

 

И така, нека се върнем към електронните цигари!

Те се предлагат в 2 части, като повечето от тях съдържат течен никотин в единия си край, а в другия – акумулаторна батерия и пулверизатор. Когато „дърпаме”, течният никотин се изпарява и се абсорбира през устата. Димът от електронната цигара, всъщност представлява самата водна пара.

При пушенето на реална цигара, се отделят минимум 50 токсични вещества, с категорично канцерогенно действие. При електронната не се отделят токсични вещества, вдишват се само никотина и вложените изкуствени аромати.

Електронните цигари също крият рискове!

Електронните цигари безспорно са по-малкото зло. За онези, които са болестно пристрастени към пушенето, те са чудесна алтернатива, която до голяма степен компенсира вредния навик. Въпреки това обаче би било доста глупаво да мислим, че електронните цигари са напълно безвредни. Лъжливото чувство на сто процентова безопасност, което създават те, е само част от проблема.

Преди известно време, Американската агенция по храните и лекарствата изнесе резултати от проучване, според което много от видовете електронни цигари съдържат нитрозамин или диетиленгликол. Нитрозаминът е канцероген, открит в истинските цигари, а диетиленгликолът – вещество, използвано и в производството на антифриз.

В допълнение: Все още няма категорични доказателства, според които електронните цигари са безопасна дългосрочна алтернатива. Всъщност точно заради това, продажбата им е забранена в редица държави.

Имайки предивд всичко това, не би било удачно да се лансира идеята за безопасността на електронните цигари. Освен всички рискове, които крият, те не отказват от вредния навик, а точно обратното – играят ролята на портал към тютюнопушенето.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.