Search
Филтрирай по...

Женствеността е дар от природата

Женствеността - дар от природатаЖенското тяло, както луната, се променя на цикли. Преминавайки през първата менструация, бременноста, кърменето, менопаузата, мъдрата жена винаги се е възползвала от благата на природата, за да улесни преходните моменти в живота си.

Някои растения имат молекулярни структури, подобни на хормоните естроген и прогестерон. Понякога тези растения имат свойството да повишават или понижават хормоналните равнища в организма.

Нека разгледаме някои от билките, които са станали популярни с положителното си въздействие върху женския организъм през различните етапи от неговото развитие:

  • Корените на гроздовидния ресник се използват с лечебни цели и едновременно успокояват мускулното и нервното напрежение. Това растение е фитоестроген, което означава, че притежава специфични свойства, подобни на тези на естрогена. Освен това има противовъзпалителни, спазмолитични, адстрингентни, диуретични, както и съдоразширяващи качества. Насърчава менструалния поток. Гроздовидният ресник успокоява раздразненията в матката, маточната шийка и влагалищните тъкани. Помага при горещи вълни, главоболие и отоци.
  • Глухарчето подобрява функциите на черния дроб, като стимулира производството на жлъчна течност и намалява нивото на триглицеридите в кръвта. Именно черният дроб помага на тялото да регулира нивата на хормоните, което прави глухарчето подходящо за справяне с широка гама проблеми с менструацията и менопаузата, както и при напрежение в гърдите. Действа ефективно при задържането на течностни, свързано с предменструалния синдром и помага за регулиране на теглото.
  • Китайската ангелика улеснява регулирането на менструалния цикъл, успокоява спазмите и помага при емоционални сътресения. Подобно на гроздовидния ресник, тя поддържа нормалната естрогенна активност. Това растение е използвано хилядолетия наред в Китай при аменурея и дисменурея. При спиране на противозачатъчните медикаменти, китайската ангелика може да се използва за възстановяване на нормалния менструален цикъл. По време на менопаузата тя облекчава горещите вълни и сухотата във влагалището.
  • Билката Женско биле също се смята за фитоестроген. Тя помага за подобряване функцията на надбъбречната жлеза и поддържа нивото на кръвната захар, насърчава нормалната овулация, действа противовъзпалително, спазмолитично и енергизиращо.
  • Листата от малина са богати на калций, магнезий и желязо. Те са признати за универсална естествена помощ при различни женски проблеми. Отварата от листа от малина отдавна се използва за стимулиране на плодородието. Бременните жени в Китай, Европа, Северна и Южна Америка са използвали тази билка за  облекчаване на широк спектър женски здравословени проблеми. Дори  за бременните котки е известно, че търсят листа от малина, за да се хранят с тях. При жените в менопауза листата от малина помагат за поддържане на здравата матка и намаляване на топлите вълни.
  • Витекс Бери е билката, която стимулира хипофизата – жлезата, която регулира производството на половите хормони –  и помага за нормализиране на нивата на прогестерона.  Витекс се използва и за проблеми, свързани с менструалния цикъл. Те включват предменструално напрежение, предменструално акне, чувствителност на гърдите, запек, задържане на течности, безсъние, херпес и мигрена. Тя дори може да помогне с някои психологически трудности, като например тревожност, депресия и раздразнителност. Подобрява производството на мляко при кърмачки.
  • Сладкият картоф подобрява чернодробна и бъбречна функция и може да намали дисменореята и болката в яйчниците. Действа противовъзпалително, спазмолитично, диуретично и хранително. Отразяава се добре при стерилитет, менопауза, менструални болки.
  • Соевите продукти, които са широко консумирани на изток, също облекчават симптомите при менопауза. Те съдържат изофлавони, които облекчават горещите вълни и помагат за предотвратяване на развитието на ракови клетки.

 

Билките са  добри съюзници на жените през целия им живот.  Те са подхранващи, безвредни и изпитани във времето. Опознайте ги и вие! Те ще ви помогнат да бъдете здрва и да се радвате на най-голямото си преимущество – своята женственост.

Ревита Ви препоръчва:

Гроздовиден ресник, 40 mg

Глухарче (корен), 540 mg

Китайска ангелика (корен), 565 mg

Женско биле (корен), 450 mg

Малина (лист), 480 mg

Витекс (плод), 400 mg

Див ям/ Сладък картоф (корен), 425 mg

Соя изофлавони, 500 mg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top