Search
Филтрирай по...

Запазете косата си блестяща и мека

Запазете косата си блестяща и мекаБоя, преса, сешоар… всички те могат да ви помогнат да направите косата си красива, изискана и нежна, но… само за ден или най-много седмица. Високата температура и разяждащите химикали в повечето случаи увреждат косата и скоро тя вече не е толкова привлекателна. Как да запазите гривата си нежна и мека? Кои са най-големите й врагове?

Защо химикалите вредят?
Експертите са категорични, че химикалите, използвани в повечето бои са най-честите виновници за щетите, които се нанасят върху косата. След боядисване тя губи естествения си овлажняващ, защитен липиден слой от мазнина от външната страна и така се губи блясъка. Резултатът – суха, чуплива, заплитаща се и падаща коса. За да се справите, използвайте шампоани и балсами за суха и боядисана коса, която подобрява външния й вид. Купете си шампоан, балсам, спрей или крем, които съдържат веществото Dimethicone. Доказано е, че то намалява статичното електричество и прави косата по-лесна за разресване. Серумите, които се втриват също оказват благотворно влияние.
Разбира се, най-добрият вариант е да престанете да се боядисвате. Ако обаче това е невъзможно, изберете цвят малко по-тъмен от естествения ви. Светлите бои увреждат най-много.

Вредното е слънцето?
Също като кожата, която не бива да се излага дълго на слънце, косата се влияе от слънчевите лъчи. Колкото по-дълго останете навън през лятото, толкова повече косата ви страда. Ултравиолетовите лъчи отслабват косъма и това води до разкъсване и изтъняване. Най-добрата защита е да носите шапка или чадър. Може да използвате и балсами, които съдържат слънцезащитен фактор. През лятото най-много страдат дамите със сива коса. Русокоските също са изложени на риск. Според експертите вредата от слънцето понякога е много по-голяма, отколкото тази от боите.

Защо да забравим за сешоара?
Вода в косата е това, което я прави гъвкава, мека и нежна на допир. Сешоарът и пресата изпаряват водата и я изсушават до степен, при която тя изглежда суха, къса се лесно и се оплита. При по-тежките случаи дори мирише на изгоряло… За да се справите с този проблем, оставете гривата си да изсъхне сама, когато е възможно. Ако се налага да използвате сешоар, започнете първо с най-ниската топлинна настройка и постепенно увеличавайте. Правете хидратиращи маски, които ще възвърнат блясъка и копринената мекота.

Защо косата не се възстановява?
Една от най-големите заблуди е, че косата е жива и след като веднъж е увредена, скоро ще се възстанови като всеки друг орган в човешкото тяло. За съжаление това не е така. Увредената коса не може да придобие онзи мек и нежен вид, за който копнеете. Трябва да подхраните космените фоликули, за да може косата, която ще порасне да е нежна, мека и блестяща. Това става като приемате добавки, витамини и минерали, които да се погрижат новата коса, която ще порасне да изглежда прекрасно

Ревита Ви препоръчва

Brilliant Look /Брилиант Лук/, 450 mg

Коса & кожа, 600 mg

 

 

1 thought on “Запазете косата си блестяща и мека”

  1. Мария Енчева00

    мисля, че с правилни грижи за косата, можем да избегнем или поне да намалим пагубните влияния на всички тези гореизброени фактори

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top