Search
Филтрирай по...

Захарта прави бръчки?

Захарта прави бръчки? Всяка жена копнее за нежна, гладка и сияеща кожа. Как обаче може да стане това? Американски здравни експерти откриха връзка между високия прием на захар и увреждането на колагена и еластина. Когато кожата е здрава и млада, колагенът и еластинът помагат на епидермиса да се запази стегнат и хидратиран. С напредване на възрастта обаче колагенът и еластинът постепенно изчезват, кожата си изсушава, увисва и се появяват първите бръчки.
Еластинът е протеин, който изгражда еластичните нишки в съединителната тъкан, които обезпечават еластичността на кожата и на кръвоносните съдове. Колагенът от своя страна е главният белтък в съединителната тъкан. Концентрацията му варира от 23% в черепните кости, 50% в хрущялите, 64% в роговицата на окото, до 74% в кожата.
Въпреки че появата на бръчки е естествена част от процеса на стареене, американските експерти вярват, че има неща, които дамите (а защо не и господата) могат да направят, за да го забавят. Ограничаването на захарта е едно от тях.
Защо сладкото? Учените смятат, че стареенето особено на кожата се дължи на т.нар. процес на гликиране. При него молекулите на захарта се закача за протеините и образуват нови вредни молекули. Така колкото повече сладко поемате, толкова по-голям е рискът от ранна поява на бръчки. Освен това високото ниво на захар в кръвта пречи на усвояването на полезните антиоксиданти и кожата става още по-уязвима към вредното въздействие на слънцето. За да запазите кожата си колкото се може по-дълго свежа, нежна и млада, експертите съветват да ограничите приема на захар, да използвате слънцезащитни продукти с висок фактор (над 30 SPF) и да вземате повече Витамин В1 и В6 като хранителни добавки.

Ревита Ви препоръчва

Brilliant Look /Брилиант Лук/

Хидраплениш (65% Хиалуронова киселина) + Витамин С серум, 30 ml

Хидраплениш серум (88% Хиалуронова киселина), 30 ml

Хидраплениш & MСM, 750 mg

Хидраплениш, 500 mg

Еликсир на младостта (серум), 30 ml

Подочна терапия (крем), 15 ml

Тонизиращ серум с хиалуронова киселина, 30 ml

Супер защитен дневен крем, 30 ml

Освежаващ лосион, 60 ml & крем с пилинг ефект, 30 ml

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top