Search
Филтрирай по...

Защитете кожата от слънцето

Защитете кожата от слънцетоСлънцето напича, вече се замисляме за няколко релаксиращи дни на море или почивка на планина. Важно е обаче да защитим кожата си от вредните слънчеви лъчи. Хубав тен може да се постигне бавно и постепенно като спазвате някои съвети. Факт е, че излагайки се на слънце може не само да изгорите, но и да увредите кожата си за много по-дълго време. Доказано е, че ултравиолетовите лъчи предизвикват рак. Освен това слънцето води до появата на бръчки, петна и черни точки.  Лесно е да се предпазите от появата им. От значение е да следвате няколко прости препоръки, които ще ви помогнат да избегнете вредата от слънцето по съвсем естествен начин.

  • Облечете се. Сигурно се чудите защо някои японски туристи ходят облечени от горе до долу и винаги носят шапка, че дори и ръкавици през лятото. Може да последвате техния пример. По този начин те предпазват кожата си от вредните лъчи на слънцето. Изберете дрехи само от лека памучна материя. Винаги слагайте шапка или кърпа на главата си. Слънцето е най-големият враг на косата. Не пропускайте слънчевите очила. Те блокират ултравиолетовите лъчи и ще ви помогнат да избегнете малките бръчки около челото и очите.
  • Мажете се с кокосово масло. То овлажнява кожата и задържа влагата продължително време. Кокосовото масло по естествен начин предпазва епидермиса ви от вредното въздействие на слънчевите лъчи. Маслото подпомага за лесното възстановяване на местата, където вече са се появили първите бръчки и дори заличава стриите Може да го съчетаете със слънцезащитния си крем. Доказано е, че кокосовото масло помага за появата на равномерен и красив златист тен през лятото. Без проблеми може да се използва и като крем за лице.
  • Пийте много течности. Най-добре вода. Кафето и плодовите сокове не бива да се включват в 2-та литра, които е добре да приемате през деня. Хидратацията пази кожата от набръчкване. Излагането на слънцето може да доведе до обезводняване на епидермиса. Започнете деня си с чаша топла вода с малко лимон.
  • Внимавайте със слънчевите изгаряния. Ако се наложи да останете целия ден навън и получите слънчево изгаряне, още вечерта започнете лечението. Етеричните масла помагат за възстановяване на епидермиса. Те успокояват болката и намаляват зачервяванията. Най-подходяща в този случай е куркумата.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top