×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Витамин В12

 

Съвсем нормално е с годините косата да побелява, а там, където все още има цвят – той постепенно да губи наситеността си. Но когато този процес стартира твърде рано, е възможно причината да е здравословен проблем, а не просто генетична предразположеност.

Естественият цвят на косата се дължи на пигментните клетки, по-известни като меланин, които се произвеждат от космените фоликули. С течение на времето космените фоликули губят пигмента си, което води до побеляване.

 

Каква е причината за побеляването в ранна възраст? Загубата на естествения цвят на косата може да се случи във всяка възраст. Понякога е възможно пигментът да бъде възстановен, но за да се случи това, е необходимо да знаем причината за проблема. Ето кои са основните фактори, на които се дължи побеляването!

 

  1. Генетика


Често бялата коса в ранна възраст се дължи на генетични причини. Тук начин за справяне с проблема няма. Трябва да се има предвид само, че поради по-честото третиране на косата с бои, тя се изтощава и дехидратира. Затова започнете ли да боядисвате косата си от рано, е задължително да й осигурявате и оптимални грижи.

Вижте как да защитите косата си от боя, стилизиращи продукти и топлинна обработка ТУК!

 

  1. Стрес


Последствията от хроничния стрес включват силно безпокойство и проблеми със съня, промени в апетита, високо кръвно налягане и др. Но стресът повлиява и цвета на косата. Проучване от 2013 г. установява силна връзка между стреса и изчерпването на стволовите клетки в космените фоликули на мишките.

 

  1. Автоимунно заболяване


Когато имунната система на организма атакува собствените си клетки, негативните последствия могат да бъдат най-различни и едно от тях е именно ранното побеляване. Установено е, че при алопеция или витилиго имунната система атакува косъма и води до загуба на естествената пигментация.

 

  1. Разстройства на щитовидната жлеза


Хормоналните промени, причинени от нарушеното функциониране на щитовидната жлеза водят хипертироидизъм или хипотиреоидизъм – две състояния, които често са причина за преждевременното побеляване на косата. Щитовидната жлеза контролира много телесни функции, включително цвета на косата. При свръхактивност или обратно – липса на активност, производството на меланин намалява.

 

  1. Дефицит на витамин В-12


Бялата коса в ранна възраст може да показва и недостиг на В-12. Този витамин изпълнява много важни роли – грижи се за мозъка и нервната система, регулира настроението, подпомага производството на червени кръвни клетки и дава енергия, укрепва сърдечно-съдовата система.... Списъкът с ефектите, които оказва В12 върху организма е дълъг. Това, което ни интересува в момента е, че В12 допринася и за здравословния растеж на косата и поддържане на естествения цвят максимално дълго във времето.

 

Дефицитът на витамин В-12 често води до злокачествена анемия. Тялото има фрапираща нужда от витамин В-12 за производството на здрави червени кръвни клетки, които дават кислород на клетките, включително космените клетки. Недостигът на кислород отслабва космените клетки и намалява производството на меланин.

Вижте супер бионаличния витамин В12 на канадската марка Natural Factors ТУК!

 

  1. Тютюнопушене


Съществува връзка и между преждевременно бялата коса и цигарите. Едно проучване върху 107 души установява връзка между появата на сива коса преди 30-годишна възраст и тютюнопушенето.

Известно е, че тютюнопушенето увеличава риска от рак на белите дробове и развитие на сърдечно-съдови заболявания. Дългосрочните ефекти от цигарите обаче, засягат не само сърцето и белите дробове, но влияят и върху косата. Тютюнопушенето води до свиване на кръвоносните съдове, което от своя страна намалява притока на кръв към космените фоликули и води до загуба на коса. Освен това токсините, съдържащи се в цигарите увреждат различни части от тялото ви, включително космените фоликули, причинявайки преждевременно побеляване.

Може ли да се предотврати ранното побеляване?

Зависи от причината, както вече уточнихме, ако тя е генетична, нищо не може да се направи.

Според проучванията, ако проблемът с щитовидната жлеза причинява побеляване, пигментацията може да се възстанови след лечение с хормонална терапия.

Допълнителният прием на В-12 и други витамини от група В, може до голяма степен да коригира дефицита, да подобри здравето на космените фоликули, донякъде да възстанови естествения цвят на косата и да забави процеса на последващо побеляване.

Вижте страхотния В-комплекс, в който всички витамини са получени чрез естествен ферментационен процес и са подходящи за вегетарианци ТУК!

В-витамините имат изключителни ползи за нервната система и значително намаляват негативното въздействие на стреса. Ето защо е добре от време на време да приемате В-комплекс или самостоятелно – В12. Ударен ефект срещу стреса и ранното побеляване, можете да постигнете ако комбинирате витамин В-комплекс (най-добре в течна форма, с цел оптимално усвояване) и отделно – да приемате В12, независимо, че В-комплекс го съдържа. В са водоразтворими витамини и излишъкът се извежда от тялото с урината.

 

 

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.