Search
Филтрирай по...

Защо мъжете отслабват по-бързо?

Защо мъжете отслабват по-бързо?Клише или не животът е несправедлив, особено когато става въпрос за факта, че мъжете отслабват много по-бързо, отколкото жените. Статистиката сочи, че представителите на силния пол се сбогуват с килограмите два пъти по-бързо и лесно. Почти като магия! Още по-несправедливо е, че жените се трудят много по-упорито във фитнеса, но и това не им помага. Каква е причината? Ще ви предложим няколко трика, които мъжете използват, за да отслабнат бе проблем.

Яжте “истинска” храна
Виждали ли сте мъж да започва деня си със солети? Едва ли. Представителите на силния пол предпочитат да хапнат “истинска” храна пред това да пълнят стомаха си с боклуци. Така те “зареждат гориво” за целия ден и се чувстват по-жизнени и енергични. Ето защо диетолозите препоръчват да се насладите на лека, но пълноценна закуска, в която да включите ядки, кисело мляко, сирене, плодове и зеленчуци.

Съсредоточете се върху една цел
Независимо дали става въпрос за подписване на голям договор или за диета, мъжете се съсредоточават само върху един проблем. За съжаление дамите мислят всестранно и това понякога им пречи да работят ефективно над плана си. Ако мъжете решат да се откажат от бирата, за да изчезне биреното им коремче, те го правя без проблем. Жените обаче мислят глобално, което често е в тяхна вреда. Те се отказват от бирата, безалкохолните, спират да ядат шоколад, наваляват въглехидратите… Всичко това ги прави нещастни и гладни и скоро проектът “отслабване” се проваля. Специалистите препоръчват да откриете кой е най-лошият ви хранителен навик и да се отървете само от него. Не променяйте по никакъв друг начин живота си. Скоро ще разберете, че сте се сбогували с няколко килограма с лекота.

Бързо на фитнес
Статистиката сочи, че само 17% от жените ходят на фитнес, за да изваят тялото си и да направят мускули. Останалите са там с надеждата да отслабнат. Треньорите обаче са категорични, че отслабването във фитнеса е трудна работа и често дамите се отказват, когато видят, че резултатите не са такива, каквито им се иска. Ето защо вгледайте се в момчетата наоколо. Те тренират, за да направят плоско коремче или да стегнат бедрата си. Опитайте се да мислите като тях. Фитнесът не е място, на което ще загубите килограми, а ще стегнете и оформите тялото си. Така пак ще влезете в старите си дънки, дори и кантарът да не е помръднал.

Без планиране
Често дамите отиват във фитнеса с точно приготвена програма. Те са се консултирали със свои приятелки или са прочели в Интернет и знаят точно какво искат. Малко са мъжете, които са определили график на тренировките. Защо не опитате да спортувате само на уредите, които ви допадат. Ако харесвате бягащата пътечка – отделете й време, въпреки че в плана ви има още няколко уреда. Не се насилвайте да правите това, което не ви допада. Ако изпитвате удоволствие от спорта, само тогава ще забележите реалните резултати.

Похвалете се
Факт е, че жените са много по-критични към себе си, отколкото мъжете. Дамите изпадат в ужас, когато видят отпуснато дупе или закръглено коремче. За господата това не и никакъв проблем. Винаги, когато сте свалили дори 1 килограм, се награждавайте. Ако сте карали колело два пъти по-дълго от обичайното, качете снимката си във Фейсбук или изпратете смс на приятелки. Колкото повече цените усилията си, толкова по-лесно ще се справите с предизвикателствата. Много жени не забелязват резултатите от работата си и това често ги проваля по пътя към успеха.

Обичайте се
Мъжете се тревожат за тялото си много по-малко, отколкото жените. Те са горди, когато някоя секси мацка им се усмихне и дори да изглеждат ужасно, самочувствието им скача до небето. Защо не цените това, което имате? Дори да сте по-пълничка или косата ви да не е блестяща като на някоя реклама, не смятайте тези свои черти за недостатък.

Не яжте, за да се успокоите
Често мъжът вижда една пица и си казва: “О, ще има пица за вечеря”. Жените обаче започват да мислят: “О, пицата ми е слабост, ще ми повдигне настроението”. Изследванията сочат, че много дами хапват, за да се почувстват по-добре. Те използват храната, за да убият скуката, да се предпазят от стреса или напрежението. Най-добре мислете за храната като за гориво, което ще ви зареди с енергия. Не изпитвайте вина, докато се храните. По този начин ще се насладите на малките радости и едновременно ще губите килограми.

Ревита Ви препоръчва

Метаболик ресет ванилов шейк, 31.5 g

Метаболик ресет шоколадов шейк, 31.5 g

Кокосово масло, 474 ml

Ленено масло, 1 300 mg 57% АЛК

Ленено масло, 1 000 mg 57% АЛК

Ленено масло, 474 ml

Ленено масло, 474 ml Супер лигнан

Ленена пудра с протеини & фибри & лигнани, 454 гр

Тоналин XS-CLA, 1 000 mg

Худия, 250 mg

Горчив портокал, 450 mg

Зелен чай, 450 mg

Хром, 200 mcg

GTF хром, 200 mcg

Глюкоманан/ Картофена палма (корен), 665 mg

Л-Карнитин, 500 mg

Ацетил Л-Карнитин, 500 mg

Vit C Release, 500 mg

Зелен чай, 450 mg

Срещу стрес Ревита Ви препоръчва

Izi Night, 252 mg

Calmeral, 600 mg

Ge 132 Active, 100 mg

Алайв мултивитамин, 1g

Жълт кантарион, 420 mg

Маточина (лист), 490 mg

Спокойна нощ, 440 mg

Валериана, 525 mg

Валериана (корен), 530 mg

Добро настроение, 471 mg

Глог (плод), 510 mg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top