Search
Филтрирай по...

Защо сексът буксува?

Защо сексът буксува?Сексолозите твърдят, че 2–3 пъти седмично гушкане в леглото е здравословно за двойките на всяка възраст. Какво обаче се случва, ако при вас нещата не вървят? Има редица физически и психични причини за ниското либидо. Ще ви представим най-популярните от тях.
Стрес. Може би животът ви е изпълнен със стрес, а вие дори не осъзнавате – в работата, на улицата, дори у дома. Всичко това подтиска либидото и желанието да гушнете любимия човек и да се насладите на целувките и прегръдките му. Замислете се дали не живеете на прекалено бързи обороти.
Проблеми с любимия човек. Неразбирателствата във връзката могат да убият сексуалното желание за седмици, дори месеци. За жените често това са емоционалните проблеми – изневяра или спор за доверие. За мъжете в повечето случаи причината е по-банална.
Алкохол. Чаша или две няма да повлияе драстично на желанието ви да правите любов. Повече обаче може за по-дълго да убие страстта ви. Много хора смятат, че алкохолът е добър афродизиак. Всъщност той свива кръвоносните съдове и много мъже не могат да получат ерекция, когато са пияни.
Липсата на сън. Ако ставате прекалено рано и си лягате късно, не се чудете, че нямате желание за страстни прегръдки. Недоспиването или апнеята са причина за липсата на сексуален живот. Организмът ви е изтощен и докато не си набавите поне 7-8 часа сън едва ли ще получите задоволяващ оргазъм.
Отглеждане на дете. Появата на бебето само по себе си не убива желанието за секс, но липсата на сън, умората и изтощението са толкова големи, че първите няколко месеца често родителите нямат никакво желание за страстни ласки.
Лекарства. Едни от най-често срещаните лекарства, които убиват сексуалното желание са:

  • антидепресантите
  • лекарствата за кръвно налягане
  • оралните контрацептиви
  • антихистаминовите медикаменти

Ниско самочувствие. Много жени страдат от ниско самочувствие. Те не харесват външния си вид и това ги подтиска. Ето защо избягват физическия контакт и сексуалния им живот страда. Решението е да работите какво върху физиката си, така и върху психическото си равновесие.
Затлъстяването. За съжаление все повече млади момичета и момчета страдат от затлъстяване. Неправилното хранене и липса на спорт водят до повече килограми. Все още учените не могат да определят причината, но хората с наднормено тегло правят по-малко секс от останалите.
Еректилна дисфункция. Това е състояние, при което мъжете губят своето либидо и не могат да получат ерекция. Проблемът обикновено засяга по-възрастните господа. Има разнообразни начини на лечение, но задължително трябва да се посети специалист андролог.
Депресия. Не е честно, но е факт. Много антидепресанти подтискат либидото, а депресията също. Решението е да се опитате да се преборите с проблема с помощта на психотерапия и природни средства.
Менопауза. Почти половината от жените, навлезли в менопаузата признават, че вече не изпитват желание за секс. Причината е ниското ниво на женските хормони в този период. Все пак не трябва да се отчайвате. Има редица природни средства, които могат да ви помогнат.

Ревита Ви препоръчва
Calmeral, 600 mg
Мака (корен), 525 mg
Годжи бери, 500 mg
Дамиана (лист), 400 mg
Разгонен козел, 500 mg
Мента (лист), 400 mg
Добро настроение, 471 mg
Маточина (лист), 490 mg
Валериана (корен), 530 mg
Валериана, 525 mg
Жълт кантарион, 420 mg
Гроздовиден ресник, 40 mg
Чейндж-о-лайф, 440 mg
Детелина (цвят), 500 mg
Естросой, 335 mg
Див ям/ Сладък картоф (корен), 425 mg
Соя изофлавони, 500 mg
Коноп & протеин & фибри, 454 g
Пореч масло, 1 300 mg
Люцерна (лист), 405 mg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top