Search
Филтрирай по...

Защо трябва да избягвате тези храни?

Защо трябва да избягвате тези храни?Прибирате се у дома и слагате на масата първото нещо, което видите в хладилника. Този начин на хранене обаче скоро може да окаже изключително пагубно действие върху храносмилателната ви система, а защо не и върху целия организъм. Кои са храните, които трябва да избягвате и защо? Ревита събра няколко интересни и не дотам приятни факти.

Консервирани домати
Ако питате някой ендокринолог дали скоро е хапвал домати от консерва, той със сигурност ще ви каже “Не”. Причината е проста – доматите в консерва са много вредни за ендокринната система. Кутиите, в които са затворени зеленчуците, съдържат смола и други вредни вещества. Киселинността на доматите се променя, тъй като поема от тези вредни за организма съставки. Дори затворени преди месец консервираните домати вече са неподходящи за ядене.

Пуканките
При приготвянето на пуканките в микровълновата печка, зърната се загряват до такава температура, че се свързват с вредни вещества. Има доказателства, че приготвените по този начин пуканки могат да доведат до безплодие. Ако обичате да ги хапвате докато гледате телевизия, най-добре си ги пригответе по стария и по-безвреден начин – в загрята мазнина на котлона. И все пак не прекалявайте!

Обикновените картофи
Не всеки може да си позволи био-продукти, но е важно поне картофите да са с подобен сертификат. Обикновените картофи се пръскат с прекалено много хербициди, пестициди и фунгициди. Така те стават почти негодни за ядене. Потърсете продукти, които са били отглеждани в чиста среда.

Сьомгата
Въпреки че е много полезно да се хапва риба, някои видове, които са отглеждани в развъдници вредят на организма повече, отколкото му помагат. Причината е начинът, по който рибата се храни в развъдника. Научни изследвания показват, че тя съдържа много канцерогенни вещества.

Млечните продукти
Обичате да пиете мляко и да хапвате сирене… замислете се, откъде купувате тези продукти. Днес все повече производители хранят кравите с хормони на растежа, за да увеличат производството на мляко. Това за съжаление води до повишена честота на инфекции на вимето и гной в млякото. Вземайте такива продукти само от доказали своето качество производители.

Ябълките
Колкото и вкусни и полезни да са ябълките, много производители ги пръскат с пестициди, за които е доказано, че увеличават опасността от Паркинсон. Потърсете био-ябълки или купувайте такива само от познати, които не ги “обогатяват” с химикали.

Ревита Ви препоръчва

Алайв мултивитамин, 1g

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top