Search
Филтрирай по...

Защо трябва да лекуваме депресията?

Казват, че само след няколко години депресията ще е второто по обществена значимост заболяване след сърдечно-съдовите болести. Тъга, умора, раздразнение… Хиляди хора се оплакват от това. Добрана новина е, че все повече хора осъзнават проблема и търсят помощ. Знаете ли обаче какви са положителните страни на това лечение? Всъщност веднъж започнали много пациенти освен, че се чувстват по-добре споделят, че качеството им на живот драстично се е подобрило. Как? Ето някои добри страни, които дава лечението на депресията.

Спите по-добре. Депресията може да причини безсъние. Това изтощава организма, прави ви по-слаби, влияе негативно на имунната система, разболявате се по-често. Ето защо, когато вземате дори и най-безобидните билкови средства за успокоение, ще спите по-добре, няма да се будите нощем по няколко пъти и на сутринта ще сте отпочинали и бодри.

Защо трябва да лекуваме депресията?Ще подобри любовния ви живот. Статистиката сочи, че хората, които са подтиснати и уморени отказват да правят секс. Това може сериозно да навреди на връзката ви. Когато сте по-спокойни, не се притеснявате за проблемите в работата или у дома, сексуалното ви желание ще се върне. Ще имате повече увереност в себе си и това ще ви даде стимул да експериментирате в леглото.

Без повече болки. Лечението на депресията може да подобри както емоционалното ви състояние, така и физическото ви. Според статистиката много хора, които се оплакват от лошо настроение и тъга споделят, че имат и мигрена или ставни болки. Често част от тях са на психична основа. Когато проблемът се реши – изчезва и неразположението.

По-здрави. Има проучвания, които сочат, че жените с депресия са изложени на риск от инфаркт два пъти повече, отколкото останалите дами. Ако лекувате проблема навреме, намалявате опасността да получите коварното сърдечно-съдово заболяване. Не се страхувайте и не се срамувайте да потърсите помощ, когато се чувствате тъжни и подтиснати. Понякога дори леките препарати имат невероятно действие.

Успехи в работата. Когато сте депресирани, нямате желание да правите нищо. Единственото, за което мислите е нещастието, което ви се е стоварило на главата. Това се отразява както на личния ви живот, така и на представянето ви в службата. Лечението на депресията може да подобри уменията ви в офиса и да ви даде възможност за издигане в кариерата.

Защо трябва да лекуваме депресията?Помощ за паметта. Хората под стрес често забравят. Ако сте в депресия или просто тъжни, най-вероятно сте прекалено разсеяни. Понякога дори малките жълти и зелени листчета не могат да ви спасят да изготвите спешния доклад за шефа или да вземете детето от яслата. Добрата новина е, че когато сте в настроение мозъкът ви работи на бързи обороти и се справя много по-добре с всички поставени му задачи.

Без проблеми у дома. Най-вероятно често викате на любимия си човек, на децата, на кучето… това създава напрежение и хаос. Огледайте се. Подреден ли е домът ви? Ако вземете мерки навреме, може да намалите стреса и да въведете ред навсякъде.

По-добри приятели. Никой не иска да се вижда с вечно тъжни и подтиснати хора, които постоянно мрънкат за нещо. Колкото и да са добри приятелите ви, един по един те ще се отдръпнат от вас, ако непрекъснато ги заливате с проблемите си. В случай че не се вземете в ръце и не поемете живота си под контрол, ще останете сами. Лечението на депресия е най-добрата крачка. То ще заздрави връзката ви с роднините и приятелите ви. Всеки иска да е около усмихнат и щастлив човек, който излъчва позитивна енергия.

Ревита Ви препоръчва

Calmeral, 600 mg

Жълт кантарион, 420 mg

Валериана, 525 mg

Валериана (корен), 530 mg

Маточина (лист), 490 mg

Спокойна нощ, 440 mg

Добро настроение, 471 mg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top