Search
Филтрирай по...

За страхотен тен – витамини и още нещо…

За страхотен тен - витамини и още нещоЛято е. Кой не иска да се порадва на хубав и траен тен? Ето няколко предпоставки, които ще дадат желания резултат, дори и да нямаме възможност да събираме тен на морския бряг.

На първо място – витамините

Тенът издава състоянието на организма. Ако тялото е обременено с токсини, тенът ни ще изглежда блед и мътен. И обратно – ако тялото е снабдено с достатъчно витамини и нутриенти, тенът ни ще e сияен, здрав и бистър. Ето някои от витамините, които имат пряко отношение към състоянието на кожата:

Витамин А е отговорен за заздравяването и поддържането на епителната тъкан, като по този начин ни предпазва от бактериални възпаления.

Витамин С от своя страна е силен антиоксидант, който има особено важна роля за предпазване от ултравиолетовата радиация. Същевременно витамин С участва в синтеза на колаген, който влиза в състава на колагенови нишки, придаващи здравина и еластичност на кожата ни.

Витамин Е също е мощен антиоксидант, който предпазва от вредното въздействие на свободните радикали и на ултравиолетовите лъчи, както и от окисляването на мазнините.

Витамини от група Б

Витамините от група Б имат синергично действие. Заедно те отговарят за поддържането на добрия тен. Недостигът на някой от витамините Б може да доведе до кожни пигментации, сърбеж и парене. Тъй като витамините от групата Б се съдържат в тялото ни в малки количества, необходимо е да ги приемаме ежедневно.

Алое вера и кокосово масло

Почти всички изкуствени слънцезащитни средства съдържат химикали, блокиращи лъчите от UV-спектъра, като по този начин възпрепятстват синтеза на витамин D. Но съществува и органичен, сравнително достъпен натурален продукт, който предпазва от свободните радикали, без да пречи на образуването на витамин D. Tова е кокосовото масло. Важно е да избираме нехидрогенирано кокосово масло. То ни предпазва от слънчево изгаряне и  кожен меланом, като същевременно пропуска UV-лъчите, необходими за образуването на витамин D. Маслото създава защитен филм, подхранва кожата и допринася за добиването на лек кожен загар. Не на последно място има и много приятен аромат.

В случай че не сме успели да се предпазим от слънчево изгаряне, можем да помислим за алое вера. За кожно приложение най-често се използва сок от алое вера, който успокоява изгорената кожа, хидратира я и помага за  нейното заздравяване.

Ревита Ви препоръчва:

Алайв мултивитамин, 1g

Витамин С – Алайв, 500 mg

Витамин С – биофлавони, 500 mg

Витамин С § шипка, 500 mg

Витамин С – минерален произход, 500 mg

Алое вера (сок от цели листа), 1000 ml

Алое вера (гел и сок), 1000 ml

Алое вера (гел и сок) плодов, 1000 ml

Алое вера (лист), 550 mg

Кокосово масло, 474 ml

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top