Search
Филтрирай по...

Зеленият чай блокира развитието на тумори в млечната жлеза

Зеленият чай блокира развитието на тумори в млечната жлеза Полифенон Е, който се съдържа в зеления чай, не позволява на раковите тумори да се развиват. Той може да помогне в профилактиката и лечението на рака на млечната жлеза. Полифенон Е блокира растежа на съдовите ендотели и хепатоцити. Те са отговорни за растежа на раковите клетки и тяхното преместване в здравите тъкани.Това обявиха американски учени по време на 11 ежегодна международна конференция по проблемите на рака, придаде РИА Новости.

Учените са изследвали 40 жени с хормонално независим рак на гърдата. Те са били разделени на групи, всяка от които е получавала по 400, 600 или 800 милиграма полифенон Е или плацебо два пъти седмично в течение на 6 месеца. При жените, които са получавали полифенон Е, се е наблюдавало значително съкращаване на растежа на хепатоцитите. Регистрирано е също така и намаляване на съдовите ендотели.

„Макар нашето проучване да е твърде малко, за да може да каже със сигурност, че epigallocatechin-3-gallate, който е една от основните съставки на зеления чай, предотвратява рака на гърдата, то разширява познанията за действието на антираковите механизми”, заяви доцентът от катедрата по медицина и епидемиология на медицинския център в Колумбийския университет Катрин Крю.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top