Search
Филтрирай по...

Зеленият чай помага за здрави очи

Ако обичате да пиете зелен чай или да приемате добавки, съдържащи неговата най-важна съставка, значи няма от какво да се притеснявате. Наскоро учени в Хонконг са открили, че зеленият чай предпазва от появата на глаукома и други очни заболявания. Изследователите са установили, че очите (ретината и очното дъно) на хората, които пият зелен чай всеки ден се повлияват изключително благоприятно.
Глаукомата е тежко очно заболяване. То е сред честите причини за слепота. Една от основните причини за появата на глаукома е нарушената регулация на вътреочното налягане. Болестта е сред често срещаните дегенеративни заболявания. Доказано е, че в 2/3 от случаите глаукомата се дължи на увеличеното вътреочно налягане, а при 1/3 от случаите – на съдови промени. При липса на лечение, резултатът е частична или пълна слепота.
Зеленият чай от своя страна е един от най-мощните антиоксиданти в природата. Доказано е, че благодарение на високите стойности на съдържащите се в него полифеноли той може да ускори с 50% прочистването на свободните радикали от организма. Резултатите от редица проучвания сочат, че съдържащия се в зеления чай антиоксидантен ензим е 400 пъти по-силен от този в останалите плодове и зеленчуци. Това оказва изключително благотворно влияние върху редица органи и системи в човешкия организъм. Редица проучвания сочат, че зеленият чай намалява риска от сърдечно-съдови болести, Алцхаймер, дори някои видове рак.
В проучването на учените от Хонконг са взели участие 300 души, които приемали по 2 таблетки дневно добавки от зелен чай, разтворени във вода. 6 месеца по-късно учените установили, че зеленият чай има изключително благотворно влияние върху очите на изследваните пациенти.

Ревита Ви препоръчва:

Зелен чай, 450 mg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top