Search
Филтрирай по...

Инжекция за дебеланковците

Инжекция за дебеланковцитеДебеланковците вече може да си отдъхнат. Датски учени откриха инжекция, която може да помогне в борбата срещу затлъстяването. Тя съдържа хормон, който потиска апетита и по този начин води до драстично намаляване както на килограмите, така и на холестерола и триглицеридите.
Хормонът глюкагон-подобен пептид (GLP-1) се секретира от червата, когато човек започне да се храни. Първоначално лекарите започнали да го инжектират на пациенти с диабет тип 2. Причината е, че той успешно регулира кръвната захар. Скоро след това обаче учените установили, че хормонът потиска глада и това води до отслабване.
В тестовете на датските учени участвали над 6000 пациенти. В продължение на 20 седмици те получавали минимални дози от GLP-1. Оказало се, че хормонът води до драстично намаление на теглото, както и подобряване на липидния профил на доброволците. Учените смятат, че трябва да се направят още няколко изследвания, но първоначалните резултати са повече от обнадеждаващи. Единственият проблем би могъл да бъде ежедневното инжектиране с хормона GLP-1.

5 thoughts on “Инжекция за дебеланковците”

 1. Емилия Дечева

  Здравейте!
  Имам въпроси: Тези инжекции за дебеланковци от ендокринолог ли се изписват? Колко струват? Колко време се бият? Имат ли странични ефекти?
  Благодаря Ви предварително!

  1. Ревита

   Здравейте,

   За съжаление не можем да отговорим на въпроса Ви.

   Хубав ден,

   Соня Атанасова
   http://www.revita.bg

  2. д-р Аелита Петрова

   Здравейте,

   Хипоехогенният нодул е киста на жлезата. Необходимо е да се направят и други изследвания, за да се постави точната диагноза. Обикновено при Хашимото тези нодули не са единични. Понякога на фона на автоимунния тиреоидит се развиват други по-сериозни заболявания на щитовидната жлеза.

   д-р Аелита Петрова
   лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
   Рейки мастер
   консултиращ лекар в Български Рейки център

 2. Лидия

  Разгледах всичко подробно, но се нуждая от съвет. Моля Ви да ми препоръчате средство за сваляне на килограми / искам да сваля около 20-25кг. /.По цял ден съм на работа в офис,сутрин не обичам да закусвам, на обяд хапвам нещо, а вечер…имам чувството, че мога да ям, докато си легна / понякога това става и в 2ч./.Трябва ми нещо наистина ефикасно. Ще Ви бъда много благодарна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top