Search
Филтрирай по...

Испански масаж

Испански масажИспанският масаж е техника за релаксация, която се прилага за подобряване на състоянието при психическо и физическо напрежение, депресия и синдром на хроничната умора. Той се отличава от другите масажни методики със своята пластичност и особености на изпълнение. Основно правило на испанския масаж е творческият подход и индивидуалната реализация на методиката за всеки конкретен организъм.

Въпреки че наподобява обикновено галене, този масаж е дълбок и оказва мощно оздравително въздействие върху организма. В резултат се постига пълна релаксация на мускулите, тонуса чувствително се повишава, снемат се отоците и напрежението, кожата става по-еластична, общото здравословно състояние се подобрява.

Испанският масаж често се прилага на спортисти в предтренировъчния период за понижаване на риска от травматични увреждания и в следтренировъчния период – за подобряване на възстановителните и адаптационните способности на организма.

Показанията за провеждане на испански масаж са: стрес, умора, отслабена имунна система, често повтарящи се простудни заболявания и наднормено тегло. Препоръчителният курс обикновено съставя между 7 и 10 процедури 2 пъти седмично, като продължителността на един масаж е приблизително 2 часа.

Испанския масаж се ползва с широка популярност за лицето и шията. Този вид масаж може да се извършва както с помощта на овлажняващо масло, така и с използването на козметичен крем, който се избира според индивидуалния тип кожа.

Основните движения при този тип масаж са кръгови и се изпълняват с връхчетата на пръстите или цялата длан. Масажира се не само лицето и шията, но и зоната на деколтето и раменете. След края на процедурата кожата се измива и намазва с овлажняващ крем.

Испанският масаж има няколко противопоказания и не трябва да се прилага при наличие на злокачествени новообразувания, бронхиална астма, кожни заболявания и хронични заболявания в период на изостряне.

Ревита Ви препоръчва:

Кокосово масло, 474 ml

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top