Search
Филтрирай по...

Истината за тайнствения кокос

Истината за тайнствения кокосГодини наред диетолозите избягваха да препоръчват кокоса в своите вълшебни начини за отслабване, защото се смяташе, че той е богат на много мазнини. Напоследък обаче това твърдение бавно и постепенно се промени и кокосовото мляко и масло са на все по-голяма почит. Дори Мадона инвестира сериозна сума за разпространение и продажба на кокосовата вода с убеждението, че тя е изключително полезна за здравето. Какво трябва да знаете за чудотворния кокос и как той влияе на тялото?

Кокосът подмладява
Кокосовата вода съдържа цитокинини, растителни хормони, които доказано забавят процеса на стареене. Те стимулират деленето на клетките и това помага за обновяване на епидермиса. Кокосовото масло е доказало своето действие върху кожата. То я прави по-гладка и блестяща. Много жени използват кокосовото масло в грижата си за косата. То спира косопада и я прави нежна и мека.

Кокосът е подходящ при тренировки
Кокосовото масло и кокосовата вода са много подходящи за хора, които спортуват  за удоволствие. При физическите упражнения се губят много натрий и калий. Може да си ги набавите с малко кокосово масло или кокосова вода. Те съдържат голямо количество натрий, калий и калций. Освен това хидратират организма след дълга тренировка.

Кокосът предпазва сърцето
Храни, богати на калий помагат да поддържате сърцето си здраво, да намалите кръвното налягане и холестерола. Кокосът е много добър източник на този минерал и може да го съчетаете с вещества, които допълнително укрепват сърцето – фибри и витамин D.

Кокосът помага при махмурлук
Факт е, че основна причина за махмурлука е дехидратацията. Тя води до гадене и главоболие. Кокосът помага за възвръщане баланса на организма, бори главоболието и гаденето.

Ревита Ви препоръчва

Кокосово масло, 474 ml

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top