Search
Филтрирай по...

Историята на ароматите Guerlain


LA MAISON GUERLAIN подари на света пет поколения парфюмеристи и се превърна създател на най-знаменитите аромати, всеки от които има своя собствена неповторима история.

1853, EAU DE COLOGNE IMPERIALE

Тази свежа „цветна” вода е създадена от основателя на династията Guerlain, Пиер-Франсоа-Паскал Герлен за императрица Евгения. Успехът на това творение осигурява световна слава на своя създател, а иконичната бутилка, обсипана с 69 златни пчели – символи на империята, се превръща в емблема на модна къща Guerlain.

1889, JICKY

Ароматът Jicky е първото творение в света на парфюмерията, което с право може да се нарече парфюм. Създателят му, Еме Герлен, добавя няколко синтетични компонента към натуралните съставки, за да подчертае аромата на парфюма и да осигури на уханието устойчивост.

1912, L’HEURE BLEUE

Преведено, името на парфюма означава „синкав час”, „сумрак”, „здрач”. L’Heure е онзи миг, когато времето спира и всичко замлъква. Създателят на аромата Жак Герлен описва този момент като „времето, когато небето е загубило своето Слънце, но още не е открило своите звезди”.

1919, MITSOUKO

Настъпва ерата на свободата и еманципацията. Жак Герлен създава този аромат за жените на новата епоха и вдъхновен от романа на Клод Фарер „Битката” (La Bataille), го кръщава с името на главната героиня Мицуко.

В превод от японски „мицуко” означава „тайна” и точно тази тайнственост олицетворява композицията на аромата, в който плодовите акорди се сливат с мекия дървесен фон.

1925, SHALIMAR

Този аромат е вдъхновен от любовта на император Шах Джахан към неговата съпруга Мумтаз Махал и техните страстни срещи в цъфналите градини Шалимар – в превод от санскрит „храм на любовта”. Парфюмът е въплъщение на неудържимата съблазън на границата на забраненото. Това дръзко творение е първият източен аромат на Guerlain.

1933, VOL DE NUIT

Носещ името на романа на Антоан дьо Сент-Екзюпери „Нощен полет”, този загадъчен аромат възхвалява смелостта, героизма и отчаяния стремеж към достигане на поставената цел.

1989, SAMSARA

Този аромат с нотки на жасмин и сандалово дърво, Жан-Пол Герлен създава за своята любима. В превод от санскрит „самсара” означава „кръговрат”. Това е веригата на многобройните раждания и смъртта, която е изобразена под формата на непрестанно въртящо се колело. Да бъдеш „самсара” означава да живееш, умираш и да се прераждаш. Тук няма край, има само вечен кръговрат…

2003, L’INSTANT DE GUERLAIN

Уникален миг. Миг на силни страстни чувства между мъжа и жената. В основата на този парфюм лежи знаменитият аромат Герлинада (Guerlinade).

Медно-цитрусовият мотив на L’Instant de Guerlain е допълнен от уханието на китайска магнолия, жасмин и иланг-иланг.

2006, INSOLENCE

Insolence е дързост! Гордо вдигната глава и непринудена грация. Иронична елегантност и стил. Уханието, разбиващо традиционната парфюмерийна пирамида, разкрива единството на композицията, чиято главна тема е ароматът на теменужка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top