Search
Филтрирай по...

Каква е причината за зимната умора?

Каква е причината за зимната умора? С наближаването на пролетта повечето хора се чувстват все по-уморени и изтощени. Вместо слънчевите лъчи да ги изпълнят с енергия и нов живот те искат да останат още малко в леглото и да поспят. Факт е, че повечето от нас, които живеят в Северното полукълбо, през зимата стават по-мързеливи и подобно на мечките изпадат в летаргия. Това е естествена защитна реакция на организма към ниските температури. Вече има редица доказателства, че с промяната на сезоните се засилват депресиите и промените на настроението. Краят на зимата и началото на пролетта е най-подходящото време, за да прочистите тялото и да го освободите от токсините. Много хора не се замислят над този процес, но той ще ви освободи от натрупаните вредни вещества през дългите снежни месеци. Факт е, че средата, в която живеем е изключително замърсена – изпарения от коли, цигарен дим, токсини в храните и в жилищата. Всичко това се натрупа в организма и периодично трябва да се прочиства. Жените, които ежедневно използват редица почистващи препарати са подложени на още по-голяма опасност. Вредните вещества, които се натрупват в тялото им са в пъти повече от допустимото. За съжаление много от продуктите, които ядем също съдържат вредни за организма химикали. Често плодовете и зеленчуците се третират с пестициди, които попадат в тялото, въпреки че ги миете и белите добре.
Добрата новина е, че може да прочистите организма си и в началото на пролетта да се почувствате свежи и бодри, да посрещнете слънцето с усмивка и добро настроение. Предлагаме ви няколко лесни стъпки.

Пийте повече вода. Човешкото тяло е изградено от 70% вода. Ето защо хидратацията е от изключително значение. Ако не приемате достатъчно количество вода, няма да може да се прочистите от токсините, които са заседнали в организма ви. Първото нещо, което трябва да направите сутрин като се събудите е да изпиете голяма чаша с топла вода. Препоръчително е да приемете още една чаша 30 минути преди закуска. В периода на прочистване изберете минерална или изворна вода. Не забравяйте, че през целия ден трябва да поемете поне 2 литра от живителната течност.

Яжте лимони. Те са изключително богати на антиоксиданта Витамин С и са много добър начин за прочистване на тялото. Да пиете вода с лимон е идеален начин за детоксикация. Хапвайте по 1 – 2 лимона дневно.

Не се отказвайте от чесъна. Това ухаещо растение е мощен антиоксидант и природен антибиотик. Чесънът активира различни ензими в черния дроб и помага за премахване на токсините. Хапвайте го с храната, а ако се притеснявате за миризмата може да го вземате на таблетки.

Нека храната да е червена. Време е за чили! Отдайте се на индийската кухня поне за малко. Подправяйте всичко с лют червен пипер. Той подпомага процесите на прочистване на организма и засилва метаболизма. Внимание! Хората, които имат проблеми със стомаха трябва да се откажат от този метод за детоксикация.

Хайде на витамините. Най-добрият начин за прочистване на организма е чрез мощните антиоксиданти като Витамин С, Витамин Е, Витамин D. Приемайте ги поне месец.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top