Search
Филтрирай по...

Какво причинява предменструалния синдром?

Какво причинява предменструалния синдром? Знаете ли какви са причините всеки месец да ви боли главата, да ви се подуват гърдите и да ви боли корем? Стотици, хиляди жени страдат от предменструален синдром (ПМС). Може би се чудите защо вие имате тези оплаквания ежемесечно, а вашата приятелка не? Японски учени провели проучване скоро имат отговор на този въпрос. Изследователите се съсредоточили върху вегетативната нервна система, която контролира неволни процеси като сърдечната дейност, дишането и храносмилането и др. “Открихме, че дисбаланс при вегетативната нервна система може да се окаже причина за ПМС. Надявам се да продължим с проучванията, за да докажем напълно твърденията си “, казва д-р Такими Мумоцото от Японския медицински университет.
Проучвания показват, че между 3 и 8% от жените, които страдат от тежък ПМС са напълно неспособни да излизат или да работят преди и по време на цикъла си.
Има много теории на какво се дължи ПМС, но засега няма точно определена причина за него. Единствено проучването на д-р Мумоцото и нейните колеги хвърлят светлина върху този проблем. Те изследвали 70 жени на възраст между 20 и 40 години с редовна менструация. Доброволките трябвало да попълнят въпросници относно физическото и емоционално състояние преди и по време на цикъла си. Д-р Мумоцото пък провели редица тестове. Те открили разлики във вегетативната нервна система на дамите, които се оплакват от силни болки и нервност.

Ревита Ви препоръчва

Витекс (плод), 400 mg

Иглика масло, 1 300 mg

Китайска ангелика (корен), 565 mg

Малина (лист), 480 mg

Естросой плюс, 335 mg

Естросой, 335 mg

Соя изофлавони, 500 mg

Гроздовиден ресник, 40 mg

Див ям/ Сладък картоф (корен), 425 mg

Люцерна (лист), 405 mg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top