Search
Филтрирай по...

Как бисфенол А застрашава здравето на бебетата?

Как бисфенол А застрашава здравето на бебетата? Едно от причините някои деца да се родят с прекалено ниско тегло и да имат дихателни проблеми е отрицателното влияние и дългата експозиция на бременната през 9-те месеца на бисфенол А (BPA). Това показват нови проучвания, публикувани наскоро. Бисфенол А (BPA) е химическо съединение, което обикновено се използва в комбинация с други химикали при производството на пластмаси. Дълги години се употребява за направата на  поликарбонат – прозрачна твърда пластмаса, която намира приложение  в производството на съдове за храни, бутилки за напитки, бебешки шишета, домашна посуда, както и съдове за съхранение.
Продължително време се спореше дали ВРА е вреден за здравето или не. Редица проучвания досега са открили зависимост между Бисфенол А и сериозни здравословни проблеми при хората. Резултатите сочат, че опасният химикал е отговорен за заболявания на сърцето, черния дроб, диабет, неправилно развитие на мозъка и хормоналната система при децата.
“Колкото по-продължително време бременната е изложена на вредното влияние на ВРА, толкова по-голям е рискът да роди дете с ниско тегло”, казва един от изследователите д-р Ли Де-Кун. Резултатите от проучването показали още, че дори в семейството да се използват продукти, в които има Бисфенол А, опасността на бял свят да се появи бебе с поднормено тегло е голяма. Най-голямо влияние оказва начина на живот на бъдещите татковци. Д-р Ли и неговите колеги са изследвали в продължение на няколко години 1000 жени на различна възраст. Те установили, че вредното вещество оказва изключително негативен ефект при бъдещите майки.
Резултатите показали още, че бременните, които употребяват продукти с ВРА често раждат деца, които имат дихателни проблеми. Най-застрашени са тези бебета, чиито майки са били изложени на Бисфенол А през първия триместър. Учените все още търсят отговор защо и как влияе химикала върху бъдещите майки, но ги съветват да ограничат използването на продукти, в които той се съдържа. Добре е също така бременните да приемат фолиева киселина, която предпазва децата от редица опасни заболявания.

Ревита Ви препоръчва

Алайв мултивитамин, 1g

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top