Search
Филтрирай по...

Как да запазим кожата млада от д-р Сюзън Биали

д-р Сюзън Биали - красива кожа
д-р Сюзън Биали

 

Когато учех в медицинското училище, дерматолозите се надсмиваха над идеята, че храната може да е свързана със състоянието на кожата. Тъй като получих диплома за диетолог преди да постъпя в медицинското училище, бях силно заинтересована (може би обсебена) от нелекарствените начини за лекуване и облекчаване на тялото, но когато се отнасяше до здравето на кожата, аз бързо се научих дори да не се замислям над тази възможност.

 

Например, аз се борех с акне още от тийнейджърските си години, издържайки постоянни приеми на антибиотици, които не доведоха до друго, освен до убиване на здравата чревна бактериална флора. Нито един лекар не поговори с мен относно сладоледа, пуканките и другата вредна храна, която ядях.

 

Малцина специалисти, сред които и дерматолога от Йеил-д-р Перокоун, поддържат идеята за връзка между храна, инфекция, акне и остаряване. Бях възхитена от промените, които забелязах по кожата си след отказа от вредна храна.

 

Днес моята кожата е толкова чиста, че се интересувам повече от противопоставяне на остаряването, отколкото от предпазването от акне. Ето някои от тайните:

 

1. Бръчките не са просто бръчки

Суетата е истински мотиватор. Ако кажем на някой, че лошото хранене може да доведе до сърдечно заболяване след 20 години, повечето хора изобщо няма да се трогнат. Но ако кажете на някой да се погледне на сутринта, след като вечерта е ял вредни храни, защото изглежда зле, то той ще започне промяната веднага. Научни изследвания показват, че хората, които имат много бръчки и изглеждат стари, често страдат от значителни здравни и емоционални проблеми. Начинът, по който изглежда лицето Ви е изненадващо точен индикатор какво се случва с вас дълбоко в тялото. Всички сме преживявали поява на пъпка след стрес или лош външен вид като цяло, но повечето не правят връзка между храната и добрият вид на кожата. За да изглеждате млади, снабдявайте тялото си с необходимите му хранителни вещества и водете здравословен начин на живот. Грижете се за цялостното си здраве.

 

2. Избягвайте високомаслените млечни продукти

Високомаслените млечни продукти водят до повече бръчки в сравнение с нискомаслените продукти.

 

3. Осигурете си омега 3 мастни киселини 

Приемането на омега 3 мастни киселини се свързва с по-добър външен вид и по-млада кожа. А знаете ли, че редовният прием на омега 3 мастни киселини създава естествен слънцезащитен фактор от около SPF 1.15-2. Това ниво на защита намалява с до 50% излагането на UVB лъчи.

 

4. Добро настроение

Хората, които се оплакват от честа депресия или лошо настроение, имат повече бръчки. Има много начини за повдигане на настроението и контрол над стреса – пълноценен сън, снабдяване с определени хранителни вещества, приятелите, медитацията.

 

 

Доктор Сюзън Биали е международнопризнат лекар, експерт по правилно здраве и живот, вдъхновяващ оратор и автор. Тя посвещава живота си, за да помага на хората в намирането на щастие, здраве и ползотворен живот, който те да обичат.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top