×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

Какво е безсъние?


Безсънието представлява повтарящи се епизоди на трудно заспиване, нарушена продължителност или качество на съня, въпреки наличие на достатъчно време и условия за сън. Безсънието е най-често преходно или краткотрайно, но в някои случаи може да бъде и хронично.

  • Преходното продължава около една седмица. Най-често се обуславя от настъпили промени като нова работа, наближаващ изпит и др. Обикновено безсънието изчезва с преодоляването на стресиращия агент или при адаптиране към него.

  • Краткотрайното безсъние продължава от един до шест месеца и се дължи на по-продължителни стресогенни фактори - смърт, болест.

  • Всяко безсъние, което продължава повече от шест месеца е хронично. То може да е свързано с много медицински и психиатрични състояния, но може да възникне и първично при хора, предразположени към безсъние.


Колко хора страдат от безсъние?


Около една трета от възрастните хора съобщават, че имат или са имали поне един епизод на безсъние през живота. То води до повишена умора през деня, намалена работоспособност и концентрация. Хроничното безсъние нарушава качеството на живот до степен, сравнима с тази при хронични заболявания като диабет, артрит или сърдечно-съдови заболявания. Безсънието се явява и рисков фактор за депресия, тревожни разстройства, алкохолна и медикаментозна зависимост.

Има ли лечение?


Лечението на безсънието започва със създаване на добри навици, свързани със съня. Те включват:

  • Спазване на едни и същи часове на лягане и ставане от сън. Не трябва да се прекарва повече от необходимото време в леглото, тъй като вместо да ни освежи, ефектът е обратен.

  • Преди лягане е добре да се избягват обилните вечери, но и не трябва да си лягаме гладни.

  • Стаята трябва да бъде добре проветрена и да не е прекалено затоплена.

  • Ако страдате от безсъние, забравете за следобедните кафета и силни чайове.

  • Избягвайте стимулиращи дейности като интензивни физически тренировки, гледане на телевизия.


А ако не помогне?


Ако въпреки създадения режим безсънието персистира, най-често се прибягва към медикаменти, които действат успокояващо на централната нервна система. Проблемът при лекарствените средства обаче е, че много от тях водят до зависимост и сънливост през деня. Затова е препоръчително да се започне с лекарствени средства на билкова основа, които са ефективни, но едновременно с това са без странични ефекти при продължителна употреба.


Такъв препарат е Izi Night. Той съдържа специално подбрана комбинация от билки - валериана, хмел, шлемник и пасифлора, витамин В6, магнезий и аминокиселината 5-хидрокситриптофан.

Защо Izi Night работи?


 

Коренът от валериана е известен от дълбока древност с успокояващото си действие върху нервната система. Той премахва безпокойството и повишената възбудимост, успокоява и леко понижава кръвното налягане.

Шлемникът действа благоприятно върху сърдечно-съдовата система като разширява съдовете и предотвратява тромбообразуването.

Тропическото растение пасифлора и хмелът повлияват нервното безпокойство и раздразнителност. Имат благоприятно действие при невротично главоболие и безсъние.

5-хидрокситриптофанът е незаменима аминокиселина, която премахва нервното безпокойство, повлиява натрапчивите мисли и безсънието. Допълнителен благоприятен ефект е редуцирането на телесното тегло.

Витамин В6, както и другите витамини от група В, е незаменим за нормалното функциониране на нервната система.

Магнезият успокоява гладката мускулатура и премахва крампите.

Две таблетки Izi Night, приети един час преди лягане, осигуряват бързо заспиване и спокоен сън през цялата нощ. Те успокояват нервната система и премахват безпокойството, като по този начин създават благоприятни условия за един наистина пълноценен сън. Izi Night може да се приема неограничено дълго време, без риск от привикване и нежелани лекарствени реакции. С таблетките Izi Night ще си осигурите отмора през нощта, без сънливост и понижен тонус през деня.

Д-р Мариана Цонева

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Продуктът беше успешно добавен в любими.