Search
Филтрирай по...

Как да поддържаме миглите си красиви?


Защо на миглите се посвещава отделна тема? Защото е факт, че красивият женски поглед с пухкави и пърхащи мигли е в състояние да омагьоса практически всеки мъж. Но какво да правим ако миглите ни оредяват, накъсват се или падат?

Причините за лошото състояние на миглите могат да бъдат различни: липса на грижи, използване на козметика с ниско качество или различни видове заболявания. Ако причината за изтощаването на миглите е в общото физическо състояние на организма, тогава консултацията със специалист и своевременното лечение на установеното заболяване, могат да върнат на миглите предишната им привлекателност. Но ако причината все пак е в некачествените грижи, за възстановяването им ще помогнат някои съвсем прости процедури, които могат да се прилагат и в домашни условия.

Подхранване на миглите

Тъй като миглите не се различават много от косата, за тяхното допълнително подхранване могат да се използват продукти, сходни по състав с тези, които се използват при грижата за косата.

За подобряване на състоянието на миглите и кожата около очите ще помогне домашно приготвена маска, от растително масло, смлени листа от магданоз и сок от алое вера, нанесена с леки масажиращи движения.

Също така благотворно въздействие върху миглите оказват билковите отвари от маргаритка, шалфей, метличина и чай. С тях могат да се правят компреси на очите, с помощта на памучни тампончета или дунапренени гъбички, които се поставят върху очите за 10-15 минути. Температурата на отварата трябва да бъде равна на температурата на тялото. Така компресът ще бъде топъл и приятен в началото, а докато се охлажда, ще тонизира и възстановява кожата около очите от неприятното въздействие на прахта и вятъра.

Ефективно средство за подхранване на миглите, също така, са ефирните масла – бадемово, кокосово и от репей. В съчетание с витамини А и Е те възстановяват много бързо изтощените мигли. За нанасяне на маслата използвайте четчица от спирала. Поставяйте върху миглите тънък слой от сместа всяка вечер преди лягане и само след няколко седмици миглите ще възвърнат изгубената си сила и привлекателност.

Грижа за очите

Колкото и красиви да са вашите мигли, те ще са великолепни само около здрави и блестящи очи. Ето защо грижата за очите е неделима част от грижата за миглите.

Излишно е да се споменава, че подпухналите клепачи се отразяват изключително неблагоприятно върху състоянието на миглите. За отстраняване на отоците около очите са подходящи маските за лице от тънки резенчета краставица и суров картоф, а също така, споменатите вече чаени и билкови компреси.

Грижа за миглите и грим

За красотата на миглите важна роля, също така, играе качеството на използваната козметика. За да бъдат миглите ви винаги здрави и красиви, спазвайте следните правила в гримирането им:

  • За изтощени мигли използвайте подхранваща спирала, съдържаща рициново масло.
  • При проблеми с кожата около очите, изберете спирала за чувствителни очи, не съдържаща ароматизатори и консерванти.
  • Спиралата, която използвате, задължително трябва да бъде качествена и сертифицирана. Не купувайте евтини спирали, а само продукти на козметични компании, които имат добро име.
  • Не използвайте спиралата прекалено дълго. Тя губи своите полезни свойства след около 100 дни от момента на отварянето ѝ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top