Search
Филтрирай по...

Как да се справите с гнева?

Как да се справите с гнева?Гневът е естествена човешка емоция, която всички изпитват. Няма нищо лошо или срамно в това да се ядосвате. Понякога обаче гневът преминава всички приемливи граници. Ако сте под стрес и напрежение, по-често изпадате в ярост и това може да навреди както на вас, така и на близките ви.
Някои хора смятат, че могат да се справят с това чувство като крещят, блъскат, чупят, псуват или отмъщават на онези, които са предизвикали техния гняв. За съжаление това чувство не минава толкова лесно. Често крясъците и чупенето само подклаждат яда и подсилват стреса. Ако викате на детето си, защо е разляло купичка мляко на пода или на подчинените си за несвършената работа, по този начин само ще предизвикате още негативни мисли и ще ви напрегне допълнително. Има други начини, за да се справите с неприятното чувство и да го контролирате. Упражнявайте се и скоро ще забележите, че гневът ви постепенно изчезва.

Спортувайте. Ако спортувате редовно, само след месец ще видите, че стресът, напрежението и ядът вече са изчезнали. Тичането, плуването или карането на колело са идеален начин, за да оползотворите негативната енергия. Изберете спорт, който ви допада най-много и практикувайте поне 3 пъти в седмицата.
Дишайте дълбоко. Специалистите препоръчват, ако се ядосате, да дишате дълбоко и с диафрагмата. Изследвания показват, че това е много удачен начин, за да се справите с гнева. Опитайте се да поемате дъх и да го изпуснете бавно. За да ви е по-лесно, сложете ръка на стомаха и леко натиснете. При всяко вдишване и издишване ще почувствате как той се прибира навътре и се стяга.
Помогнете си с билки. Има много природни средства, които ще ви помогнат да се почувствате по-спокойни. Валерианът, жълтият кантарион и маточината намаляват стреса и напрежението. Те могат да се вземат продължително време и помагат за добрия сън и имат успокоително действие. Витамините от групата В също са много подходящи в такива случаи.
Намерете си хоби. Доказано е, че хората, които имат хоби са по-спокойни, по-уравновесени . Помислете какво обичате да правите – да рисувате, да свирите на китара, да садите растения…
Помислете преди да действате. Крещите, викате и псувате винаги, когато се ядосате. Опитайте се преброите до 10 преди да се хвърлите в спиралата на гнева. Помислете дали човекът срещу вас не е прав. Поставете се на негово място. Може би е реагирал според ситуацията. Не се хвърляйте в боя първосигнално.
Спазвайте тези правила и скоро ще забележите, че сте по-спокойни и по-уравновесени. Така ще може да се наслаждавате на повече неща, които животът ви предлага.

Ревита Ви препоръчва

Ge 132 Active, 100 mg

Calmeral, 600 mg

Маточина (лист), 490 mg

Спокойна нощ, 440 mg

Izi Night, 252 mg

Жълт кантарион, 420 mg

Глог (плод), 510 mg

Добро настроение, 471 mg

Валериана (корен), 530 mg

Валериана, 525 mg

Алайв мултивитамин, 1g

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top