Search
Филтрирай по...

Как да се справите с ужасния ден?

Има една смешна поговорка, която гласи “Ако 3-ти ден не ви се работи, значи е сряда”. Какво обаче се случва, ако седмиците минават и всеки ден вие сте в все по-лошо и по-лошо настроение? Има ли начин да се справите с кошмарните дни? Разбира се! Чувството на вина, раздразнението и неприятното усещане може да отмине стига да искате.
Направете нещо добро за някой друг. Дори и да не вярват поговорката “Направи добро и то ще ти се върне стократно” наистина работи. Ако сте егоисти, най-вероятно никой няма да е мил и любезен с вас. Опитайте се поне веднъж дневно да правите добри дела и скоро ще видите, че нещата ще се подобрят.
Разсейвайте се. Ако нещата в офиса вървят на зле, ако шефът ви крещи или съпругата ви пак е в кофти настроение, опитайте се да не им обръщате внимание. Не е нужно техният негативизъм да се прехвърля и на вас. Намерете си хоби и се отдайте на него. Избягайте от офиса за 10 минути или излезте на разходка от “домашния уют”.
Въведете ред. Бюрото ви е разхвърляно или всичко в дома ви е нагоре с краката. Няма как животът ви да потръгне, ако наоколо е хаос. Прогресът се гради на реда.
Окуражавайте се. Винаги намирайте причина да се хвалите и окуражавате. Дори и да сте имали ужасен ден, помислете за всички прекрасни неща, с които се гордеете. Отидете на кино с приятели, или поиграйте с децата си.
Упражнявайте се. Спортът е най-добрият начин за подобряване на настроението. Все пак внимавайте. Ако се запилеете на дълга разходка, когато сте унили, много е вероятно да се върнете още по-нещастни и самотни.
Обадете се на приятели. Ако сте имали кошмарен ден, не се затваряйте у дома. Звъннете на най-близките си и излезте навън. Проучванията показват, че най-добрият начин за подобряване на настроението е разговор с приятел.
Наспете се добре. Легнете си рано и се опитайте да забравите всичко, което ви е разстроило. Започнете новия ден на чисто. Доказано е, че мозъкът работи по-добре сутрин.
Мислете в перспектива. Запитайте се дали това, което ви е натъжило ще има значение след седмица или месец.

Ревита Ви препоръчва:

Добро настроение, 471 mg

Жълт кантарион, 420 mg

Алайв мултивитамин, 1g

5-Хидрокситриптофан, 50 mg


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top