Search
Филтрирай по...

Каталог с ползите от червеното вино

Каталог с ползите от червеното виноБритански учени са съставили каталог с най-полезните свойства на червеното вино за човека, като са използвали актуални научни разработки, съобщава Yahoo Health.

Сваля холестерола

Учени от Испания твърдят, че това е свойство на фибрите Tempranillo, които се съдържат в гроздето, използвано за направата на световноизвестнето не толкова скъпо вино Риоха. Хората, които редовно употребямали това вино, имали с 9% по нисък холестерол в сравнение със средностатистичните показатели.

Понижава риска от сърдечно-съдови болести с 60 – 70%

Полифенолите – активните антиоксиданти, които се съдържат в червеното вино, запазват еластичността на кръвоносните съдове и предотвратяват образуването на тромби.
Контрол над захарта

Ресвератролът, който се съдържа в ципата на червеното грозде, помага на диабетиците да контролират нивото на захарта в кръвта.

Повишава ефективността на мозъка
Неголяма доза стимилира способността на човек да запомня и усвоява. Студенти, които са употребявали незначително количество червено вино, са показали по-добър успех.

Профилактика на простуда

Ресвератролът помага на хората да не се разболеят по време на грипни епидемии.  Различните изследвания показват, че тук рискът спада с 40%.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top